Τρίτη 16 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ
Απεργιακή απάντηση για τα ΒΑΕ

Σήμερα η 24ωρη απεργία στον κλάδο. Στις 9.30 π.μ., στην πλατεία Κάνιγγος η συγκέντρωση του ταξικού συνδικάτου της Αθήνας

Τα αγωνιστικά τους πυρά στην εργοδοσία και τις δυνάμεις που στηρίζουν τα συμφέροντά της για την επιχειρούμενη κατάργηση των ΒΑΕ, συγκεντρώνουν για μια ακόμη φορά σήμερα σερβιτόροι, καμαριέρες, μάγειρες, καθαρίστριες, λαντζέρηδες, εργαζόμενοι όλων των υπόλοιπων ειδικοτήτων, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας στα ξενοδοχεία και τις επισιτιστικές επιχειρήσεις. Στο στόχαστρο της κυβερνητικής επίθεσης βρίσκεται η πλειοψηφία των ειδικοτήτων του κλάδου που πετιούνται εκτός λίστας, γεγονός που θα σημάνει αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, μείωση των συντάξεων, επιδείνωση των συνθηκών εργασίας και σημαντική φθορά της υγείας.

Το ταξικό Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής διοργανώνει την απεργιακή του συγκέντρωση στις 9.30 το πρωί στην πλατεία Κάνιγγος. Στη συγκέντρωση στην Αθήνα, καλεί και το κλαδικό σωματείο του Πειραιά.

Στην Κεφαλλονιά, η απεργιακή συγκέντρωση έχει οριστεί στις 10 το πρωί στην περιοχή «Λασσή». Στην Κέρκυρα, η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί στις 10 το πρωί στην πλατεία Σαρόκο. Στην Κω, στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο. Στη Ζάκυνθο, οι απεργοί του κλάδου θα συμμετέχουν στη συγκέντρωση που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο της περιοχής στις 8 το απόγευμα, στο παλιό Εργατικό Κέντρο. Το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού Λάρισας καλεί σε συγκέντρωση στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο του νομού.

Μέχρι την τελευταία ώρα, τα ταξικά συνδικάτα του κλάδου παίρνουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την αποφασιστική περιφρούρηση της απεργίας και τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στις απεργιακές κινητοποιήσεις που σήμερα οργανώνονται. Με βάση το πλαίσιο του ΠΑΜΕ παλεύουν για την υπεράσπιση και διεύρυνση των ΒΑΕ. Πλήρη και σταθερή δουλειά για όλους με 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο. Βασικό μισθό 1.400 ευρώ, 1.120 ευρώ κατώτερη σύνταξη. Σύνταξη στα 55 για τις γυναίκες, 60 για τους άνδρες και 5 χρόνια νωρίτερα για τα ΒΑΕ. Να υπολογίζεται ο χρόνος ανεργίας ως χρόνος συντάξιμος. Να καταργηθεί η εισφορά των εργαζομένων για τον κλάδο Υγείας, κλπ.

Την Πέμπτη στη Χημική Βιομηχανία

Κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν αποφασιστικά με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ στην 24ωρη απεργία που κήρυξε για την Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας και συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση την ίδια μέρα στις 11.30 π.μ. στα γραφεία της Ομοσπονδίας, απευθύνει η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία ενάντια στη σφαγή στα Βαρέα και ανθυγιεινά που ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Στην 24ωρη απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση, με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ συμμετέχει και η Πανελλαδική Ενωση Εργατοτεχνικού και Υπαλληλικού Προσωπικού Ελαιουργοσαπουνοποιών - Πυρηνελαιουργείων - Σπορελαιουργείων - Καλλυντικών και Απορρυπαντικών. Με ανακοίνωσή της καλεί τους εργαζόμενους στον κλάδο να συμμετέχουν μαζικά στον αγώνα για την υπεράσπιση των ΒΑΕ για «να ματαιώσουμε το έγκλημα που πάει να κάνει η κυβέρνηση και η πλουτοκρατία κατά της εργατικής τάξης». Η τακτική αυτή, προσθέτει, πρέπει να χτυπηθεί αμείλικτα. Η καμπάνα χτυπάει για όλους. Το πρόβλημα αφορά το σύνολο των εργατικών οικογενειών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ