Τρίτη 16 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ξέσπασε χτες λίγο πριν τις 4 το μεσημέρι στα Κιούρκα. Οι φλόγες που έκαναν την εμφάνισή τους σε δύσβατη περιοχή στο ύψος των διοδίων Αφιδνών, έκαιγαν για περίπου τρεις ώρες πεύκα και χαμηλή βλάστηση. Οι φλόγες, κατεβαίνοντας το βουνό, έφτασαν στη Μονή Αρχαγγέλων και στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία. Την πορεία τους ανέκοψαν εκεί, 45 πυροσβέστες, οχήματα όμορων δήμων και υδροφόρες αλλά και οι συνεχείς ρίψεις νερού των τεσσάρων αεροσκαφών και των δύο ελικοπτέρων. Και ήταν κομβικό σημείο καθώς λίγα μέτρα μετά τη Μονή, ξεκινούσαν τα σπίτια. Αν και έφτασε στο προαύλιο της, δε χρειάστηκε να εκκενωθεί.

Πρόβλημα επικοινωνίας προκλήθηκε μεταξύ των εθελοντικών ομάδων πυρόσβεσης, καθώς το περιβόητο σύστημα ΤΕΤΡΑ που χρησιμοποιούν - όπως και η Πυροσβεστική - δε λειτουργούσε στο σημείο...

ΣΕ ΦΥΛΑΚΙΣΗ 34 ΜΗΝΩΝ καταδικάστηκε χτες από το Πενταμελές Εφετείο η πρώην πρωτοδίκης Κ. Μπουρμπούλια, ενώ σε πρώτο βαθμό το Τριμελές Εφετείο της είχε επιβάλει ποινή φυλάκισης τριών ετών και δέκα μηνών. Η πρώην ανακρίτρια κρίθηκε χτες ένοχη για παράβαση καθήκοντος και αποσιώπηση λόγου εξαίρεσης για την περίοδο 2000-2002, όταν χειρίζονταν την υπόθεση της ληστείας στο Χρηματιστήριο, γιατί δεν ανέφερε - όπως θα έπρεπε - ότι είχε συνάψει ερωτική σχέση με συνήγορο υπεράσπισης του κατηγορούμενου. Αντίθετα, η Κ. Μπουρμπούλια κρίθηκε αθώα για το αδίκημα της δωροληψίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ