Τρίτη 16 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Δίνει χρόνο και χρήμα στον Λαναρά

Αοριστολογίες για δεδουλευμένα και θέσεις εργασίας από την υφυπουργό Απασχόλησης, στη χτεσινή συνάντηση με συνδικαλιστές από τη Νάουσα

Τη μεγάλη σημασία που έχει η επιλογή των κλωστοϋφαντουργών της Νάουσας να διεκδικήσουν την καταβολή των δεδουλευμένων και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, επιμένοντας στο συλλογικό, ταξικό αγώνα, κόντρα στην επανάπαυση, επιβεβαίωσαν οι αοριστολογίες της υφυπουργού Απασχόλησης κατά τη χτεσινή συνάντηση με συνδικαλιστική τους αντιπροσωπεία στην Αθήνα.

Εκπρόσωποι των εργαζομένων από το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Νάουσας, το εργοστασιακό σωματείο των Κλωστηρίων Γ' και το Εργατικό Κέντρο της πόλης, ζήτησαν συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, καθώς η εργοδοσία τους χρωστάει μεροκάματα απ' τον Ιούλη και οι μηχανές στα εργοστάσια παραμένουν «παγωμένες». Η υφυπουργός Απασχόλησης περιορίστηκε σε ανέξοδες υποσχέσεις, δηλώνοντας ότι τα δεδουλευμένα θα καταβληθούν μέχρι τις 10 του Οκτώβρη. Ενώ για τους απολυμένους από τα υπόλοιπα εργοστάσια του Ομίλου, δήλωσε γενικόλογα ότι... θα καλυφθούν.

Μέρα με τη μέρα γίνεται όλο και πιο καθαρό ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από την κυβέρνηση που με την πολιτική της στηρίζει την αυθαιρεσία και τα συμφέροντα του κάθε Λαναρά. Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν λίγο καιρό το υπουργείο, η εργοδοσία και τα στηρίγματά της στο συνδικαλιστικό κίνημα και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, είχαν πέσει πάνω στους εργαζόμενους για να τους μετατρέψουν σε όχημα προκειμένου να επαναχρηματοδοτηθεί ο Λαναράς με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου.

Τώρα που ο Λαναράς τσέπωσε πέντε εκατομμύρια ευρώ (και έπονται κι άλλα), η υφυπουργός δε βρήκε χτες να πει τίποτα για το αν και πότε θα λειτουργήσουν κανονικά όσα εργοστάσια μένουν κλειστά. Οι εκτιμήσεις των ταξικών δυνάμεων ότι όπως και στο παρελθόν, έστι και τώρα, οι νέες επιδοτήσεις δρομολογούν νέες απολύσεις και λουκέτα, δε διαψεύδονται από πουθενά...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ