Τρίτη 16 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Το Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ δε συμφώνησε στην επέκταση των εμπορικών διευκολύνσεων προς τη Σερβία, παρά τη θετική έκθεση για τη συνεργασία του Βελιγραδίου εκ μέρους του γενικού εισαγγελέα των Ηνωμένων Εθνών σε ό,τι αφορά τις υποθέσεις εγκλημάτων πολέμου. Το ίδιο 24ωρο, παραιτήθηκε από τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Σερβικού Ριζοσπαστικού Κόμματος (SRS) ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Πειραματικό εμβόλιο για την πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση μιας μορφής καρκίνου του μαστού εξαφάνισε τους όγκους σε δοκιμές σε ποντίκια, ανακοίνωσαν χτες Αμερικανοί ερευνητές από το πολιτειακό πανεπιστήμιο Ουέιν στο Ντιτρόιτ του Μίσιγκαν των ΗΠΑ.

ΒΗΡΥΤΟΣ.-- Εξι εκρήξεις αυτοσχέδιων βομβών σημειώθηκαν τα ξημερώματα χτες στη συνοικία Κορνίς αλ Μαζράα, στην κεντρική Βηρυτό, όπου είχαν σημειωθεί οι χειρότερες εμφύλιες συγκρούσεις, τον περασμένο Μάη. Δεν υπήρξαν θύματα, παρά μόνο υλικές ζημιές. Οι εκρήξεις έγιναν λίγες μέρες πριν την έναρξη εθνικού διαλόγου μεταξύ όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας. Ταυτόχρονα, στο νότο, στον προσφυγικό καταυλισμό Αϊν αλ Χίλουεχ, ξέσπασαν συγκρούσεις μετά την εκτέλεση από αγνώστους νεαρού μέλους της εξτρεμιστικής ισλαμιστικής οργάνωσης «Τζουντς αλ Σαμς», που ταυτίζεται με την «αλ Κάιντα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ