Τρίτη 16 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να επιστραφεί στο λαό το κτίριο που πούλησε η Μονή

Δυναμική κίνηση μελών της ΚΟ Αττικής. Σήκωσαν πανό στα κτίρια που ξεπουλήθηκαν από τη Μονή Βατοπεδίου σε επιχειρηματικό όμιλο

Αναρτημένο πανό του ΚΚΕ σε κτίριο του Ολυμπιακού Χωριού που παραχώρησε το Δημόσιο στη Μονή Βατοπεδίου
Αναρτημένο πανό του ΚΚΕ σε κτίριο του Ολυμπιακού Χωριού που παραχώρησε το Δημόσιο στη Μονή Βατοπεδίου
«ΝΔ - ΠΑΣΟΚ ξεπουλάνε δημόσιες περιουσίες στο κεφάλαιο. Να επιστραφεί τώρα το κτίριο του Ολυμπιακού χωριού στο λαό».

Το σύνθημα αυτό ήταν γραμμένο στο πανό που ανάρτησαν χτες το απόγευμα μέλη της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ πάνω στη γέφυρα που ενώνει τα δημόσια κτίρια του Ολυμπιακού Χωριού που ξεπουλήθηκαν μέσω της Μονής Βατοπεδίου σε επιχειρηματικό όμιλο.

Τα μέλη της Οργάνωσης έφτασαν στο χώρο λίγο πριν τις 7 το απόγευμα και με συντονισμένες ενέργειες ανέβηκαν στη γυάλινη γέφυρα έκαναν συμβολική κατάληψη και άπλωσαν το πανό. Την ίδια στιγμή αυτοκίνητα με ντουντούκες γύριζαν στους δρόμους του Ολυμπιακού Χωριού, ενημέρωναν τους κατοίκους για τις ενέργειες του ΚΚΕ και τους καλούσαν να αγωνιστούν και να διεκδικήσουν να επιστραφούν τα κτίρια στο λαό. Και ήταν αρκετοί οι κάτοικοι που συγκεντρώθηκαν στο χώρο της γέφυρας, επικροτώντας αυτήν την κίνηση. Το ίδιο θετική ήταν η ανταπόκριση από τους οδηγούς των αυτοκινήτων που πέρναγαν εκείνη την ώρα από την περιοχή.

Σε δήλωσή του στον «Ρ» ο Γιώργος Μπαγιαρτάκης, μέλος της ΝΕ Αττικής του ΚΚΕ, τόνισε: «Η ΚΟ Αττικής με αυτήν τη συμβολική κατάληψη και το κρέμασμα του πανό θέλει να δείξει στους κατοίκους και στο λαό γενικότερα πως έχει τη δύναμη να διεκδικήσει αυτά που του ανήκουν. Γι' αυτό τους καλούμε να παλέψουν μαζί με σωματεία και φορείς για να επιστραφούν τα κτίρια στο λαό. Ταυτόχρονα, να βγάλουν συμπεράσματα από τις πολιτικές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που ξεπουλάνε το δημόσιο πλούτο και την ίδια ώρα πετάνε τα παιδιά της εργατικής τάξης σε κοντέινερ για να μορφωθούν», κάτι που συμβαίνει με κάποιες αίθουσες στα σχολεία του Ολυμπιακού Χωριού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ