Τρίτη 16 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΕΡΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ
Αντίσταση στα χειρότερα που μας φέρνουν

Περιοδεία της βουλευτή του ΚΚΕ σε Δραπετσώνα - Κερατσίνι

Η ανάγκη οργάνωσης των εργαζομένων στα ταξικά συνδικάτα, προκειμένου να αποκρούσουν την αντιλαϊκή πολιτική που ασκείται σε βάρος τους, αναδείχτηκε και κατά τη χτεσινή περιοδεία της Βέρας Νικολαΐδου βουλευτή Β' Πειραιά του ΚΚΕ στους Παιδικούς Σταθμούς, στον Βρεφονηπιακό Σταθμό και στους εργάτες του Δήμου Δραπετσώνας και το 1ο Ειδικό Σχολείο και 21ο Νηπιαγωγείο Κερατσινίου.

Στον Βρεφονηπιακό Σταθμό Δραπετσώνας φέτος φιλοξενούνται μόνο τα παιδιά των ασφαλισμένων στο ΙΚΑ, καθώς τη χρηματοδότησή του έχει αναλάβει η Εργατική Εστία. Αποτέλεσμα ήταν να αποκλειστούν όλοι οι υπόλοιποι δικαιούχοι, να μειωθούν έτσι οι αιτήσεις, να κλείσει ο δεύτερος Βρεφονηπιακός, να πεταχτούν στο δρόμο εννέα εργαζόμενοι και οι γονείς να αναγκαστούν να προσφύγουν σε ιδιωτικούς Σταθμούς. Στους Παιδικούς Σταθμούς, η έλλειψη προσωπικού οδηγεί στην υπερεντατικοποίηση της δουλειάς, ενώ οι γονείς πληρώνουν τροφεία για τη φύλαξη των παιδιών τους.

Η Βέρα Νικολαΐδου επισήμανε την ανάγκη άμεσης επαναλειτουργίας του δεύτερου Βρεφονηπιακού Σταθμού, επαναπρόσληψης και μονιμοποίησης των εργαζομένων, επαρκούς χρηματοδότησης και στελέχωσης με μόνιμο και επαρκές προσωπικό των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών.

Στο 21ο Γενικό Νηπιαγωγείο τα παιδιά φιλοξενούνται στον 2ο όροφο του κτιρίου που στεγάζει και το 1ο Ειδικό σχολείο Κερατσινίου. Πέρα από το γεγονός ότι ανεβοκατεβαίνουν σκάλες με κάθε κίνδυνο να χτυπήσουν, υπάρχει μόνο μία τουαλέτα για 34 παιδιά και άλλη μία (στον ίδιο χώρο) για τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου. Από το Ειδικό Σχολείο λείπει ένας λογοθεραπευτής, ένας γυμναστής και ένας επιμελητής. Καθώς επισημάνθηκε η έλλειψη σχολείου στην περιοχή για τα παιδιά που θέλουν να συνεχίσουν στη Β' Εκπαίδευση, η Βέρα Νικολαΐδου, αναφερόμενη και στον νέο, αντιαναπηρικό, όπως χαρακτήρισε, νόμο και στην πρόσφατη προσπάθεια του υπουργού Παιδείας να ωραιοποιήσει την κατάσταση στα Ειδικά Σχολεία, επισήμανε την προσπάθεια συρρίκνωσης των Ειδικών Σχολείων με τη δημιουργία ειδικών τάξεων στα γενικά σχολεία, την ανάγκη στήριξης των Ειδικών Σχολείων και των παιδιών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης αλλά και αργότερα στην ανεύρεση εργασίας.

Συνομιλώντας με τους εργαζόμενους σε κάθε σταθμό της περιοδείας, επισήμανε πως τα χειρότερα για τους εργαζόμενους έρχονται με πιο βαριά φορολόγηση, κατάργηση των ΒΑΕ, ιδιωτικοποίηση της Παιδείας, Υγείας, Πρόνοιας μέσα από τον «Καποδίστρια 2» και τους κάλεσε να οργανωθούν στα ταξικά συνδικάτα, τονίζοντας πως «δεν υπάρχει άλλη λύση από την αντίσταση απέναντι σ' αυτά που μας φέρνουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ