Τρίτη 16 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Προωθείται η δικομματική πόλωση

Κλίμα δικομματικής πόλωσης καλλιεργούν οι χτεσινές δημοσκοπήσεις εμφανίζοντας «ανατροπή σκηνικού» και ακόμα «προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ» μετά από κάμποσα χρόνια.

Η «θετική εμφάνιση» του Γ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ σε αντίθεση με αυτή του Κ. Καραμανλή, η υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου και η αποπομπή του Γ. Βουλγαράκη, αλλά και η νέα φοροεπιδρομή, προβάλλονται ως οι καθοριστικοί παράγοντες για τη μεταστροφή της κοινής γνώμης. Ειδικότερα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της «Μέτρον Ανάλυσις» για τον ΑΝΤ1, το ΠΑΣΟΚ προηγείται στην πρόθεση ψήφου κατά 2,2% συγκεντρώνοντας 28,8%, η ΝΔ 26,6%, το ΚΚΕ 6,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ 10,8%, ο ΛΑΟΣ 4,6%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται σε 18,2%. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις πριν από μία βδομάδα η ΝΔ προηγούνταν οριακά κατά 0,3%. Παρ' όλα αυτά, το 32% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι δεν εμπιστεύεται «κανένα» για την οικονομία, το 30% τον Κ. Καραμανλή και το 35% τον Γ. Παπανδρέου. Ειδικά για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου το 54% απαντά ότι είναι σκάνδαλο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, το 24 της ΝΔ και το 5% του ΠΑΣΟΚ. Αξιοσημείωτο είναι ότι το 61% τάσσεται υπέρ του διαχωρισμού κράτους - εκκλησίας έναντι 32% που δηλώνει αντίθετο.

Σε άλλη δημοσκόπηση της GPO για το «Mega», το 60% έχει αρνητική άποψη για τον τρόπο που χειρίστηκε ο Κ. Καραμανλής την υπόθεση Βατοπεδίου, ενώ το 68,5% πιστεύει ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες. Στην ίδια δημοσκόπηση το 25,4% αποδίδει τη φθορά της κυβέρνησης στην οικονομία, το 34,8% στις υποθέσεις σκανδάλων και το 28,9% «και στα δύο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ