Τρίτη 16 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κάλεσμα συστράτευσης με το ΚΚΕ

Ο Δημήτρης Παπατολίδης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ

Motion Team

Ο Δημήτρης Παπατολίδης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ
Πλατύ κάλεσμα στη νεολαία να στρατευτεί στον αγώνα για το σοσιαλισμό, απηύθυνε από το βήμα του 34ου Φεστιβάλ ο Δημήτρης Παπατολίδης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

«Το Φεστιβάλ φέτος γιορτάζει σε έναν όμορφο χώρο με τον καλύτερο τρόπο τα 90 χρόνια από την πιο νεανική και αισιόδοξη στιγμή της Ιστορίας του λαού μας, της εργατικής τάξης, τα 90 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ», σημείωσε. «Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που το φετινό μας Φεστιβάλ αποτελεί το πιο μαζικό πολιτικό, πολιτιστικό γεγονός στην πόλη μας την τελευταία εικοσαετία». «Δεν υπάρχει μέσα στον 20ό αιώνα στιγμή που το ΚΚΕ δε συνδέθηκε, και σε πολλές περιπτώσεις καθοδήγησε κιόλας τους μεγαλύτερους λαϊκούς αγώνες», τόνισε. «Στα 90 χρόνια ΚΚΕ και τα 40 της ΚΝΕ τα μέλη μας δώσανε μάχες κόντρα στην εργοδοτική τρομοκρατία, στο εθνικιστικό μίσος, δώσανε μάχη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό κοσμοπολιτισμό της υποταγής στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ», σημείωσε. Ο Δ. Παπατολίδης υπογράμμισε ότι στα 40 χρόνια ΚΝΕ το 34ο Φεστιβάλ αποτέλεσε και αποτελεί κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός.

Απευθυνόμενος προς τους νέους, τα παιδιά της εργατικής τάξης, των λαϊκών οικογενειών, τη νέα βάρδια της εργατικής τάξης τους κάλεσε να γνωρίσουν την ΚΝΕ και το ΚΚΕ: «Αυτούς που κάποιοι τους λεν ονειροπόλους, εμείς τους λέμε ρεαλιστές γιατί γνωρίζουμε πως δεν μπορείς να ζεις μισή ζωή, δεν μπορείς πια να πιστεύεις σε γαλάζιους ή πράσινους ακόμη και τιρκουάζ σωτήρες. Ελα μαζί μας στον πιο νεανικό, όμορφο, ζωντανό σκοπό που γέννησε η Ιστορία της ανθρωπότητας, στο δρόμο ενός συστήματος χωρίς βαρβαρότητα και εκμετάλλευση, τις πιο όμορφες μέρες μας δεν τις ζήσαμε ακόμα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ