Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Δ. ΚΟΥΜΠΟΥΡΗΣ
Σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ οι ευθύνες

Η ιδιωτικοποίηση της «Ολυμπιακής» δεν είναι κάτι το ξαφνικό που πραγματοποιήθηκε τώρα και χρειάζεται να εξεταστούν από την αρχή οι εξελίξεις. Αυτό τόνισε χτες ο Δ. Κουμπούρης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στο έκτακτο συνέδριο της Ομοσπονδίας Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΠΑ), με θέμα τις πρόσφατες εξελίξεις στην «ΟΑ».

Αυτό που γίνεται, είπε, είναι αποτέλεσμα της πολιτικής ιδιωτικοποιήσεων που εφάρμοσαν και εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, στη γραμμή της ΕΕ και του κεφαλαίου. Ευθύνη, επισήμανε, έχουν και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου που στηρίζουν αυτή την πολιτική.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, και προηγουμένως του ΠΑΣΟΚ, στα πλαίσια της πολιτικής ιδιωτικοποιήσεων έχουν προχωρήσει στην απαξίωση της «Ολυμπιακής» και επιτρέψει την ύπαρξη ιδιωτικών εταιρειών, ανταγωνιστικών της «Ολυμπιακής». Σήμερα έρχονται να ιδιωτικοποιήσουν την ίδια την «Ολυμπιακή» ώστε να υπηρετηθούν οι ανάγκες του κεφαλαίου για περισσότερα κέρδη, μέσα από το χτύπημα των δικαιωμάτων των εργαζομένων ώστε να αποτελέσουν ακόμα πιο φθηνή εργατική δύναμη.

Το ΚΚΕ, υπογράμμισε, καλεί σε αγώνα για ενιαίο δημόσιο φορέα μεταφορών που θα αποτελεί λαϊκή περιουσία και θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες. Προϋπόθεση για αυτό, κατέληξε, η αλλαγή των συσχετισμών σε πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο, η ενίσχυση του ΚΚΕ.

Οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ και της ΠΑΣΚΕ κατήγγειλαν την πολιτική της κυβέρνησης για την ΟΑ, ξεχνώντας ότι η ιδιωτικοποίηση του ομίλου επιχειρήθηκε πέντε φορές επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ. Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Γ. Ραγκούσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει σχεδιάσει εδώ και πέντε χρόνια το κλείσιμο της ΟΑ και σήμερα αποφάσισε να βάλει ταφόπλακα, γεγονός που σημαίνει «διαζύγιο με την ασφάλεια και την περιφερειακή ανάπτυξη».

Στο συνέδριο της ΟΣΠΑ αποφασίστηκαν μια σειρά εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, με απαρχή μεθαύριο Παρασκευή που προγραμματίστηκε κατάληψη των γραφείων της διοίκησης της ΟΑ στη Συγγρού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ