Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Πέντε διαφορετικές βομβιστικές επιθέσεις συγκλόνισαν χτες την ιρακινή πρωτεύουσα, μία μέρα μετά την ανάληψη της διοίκησης των κατοχικών δυνάμεων από τον Αμερικανό αντιστράτηγο Ρέι Οντιέρνο. Εντεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν στις επιθέσεις και 50 τραυματίστηκαν.

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Ολιγόωρη παράταση πήρε η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου Προέδρου του κόμματος «Καντίμα», ο οποίος θα διαδεχτεί, εκτός απροόπτου, τον Εχούντ Ολμέρτ, που έχει εμπλακεί σε σκάνδαλα, και στην πρωθυπουργία. Επικρατέστερη διάδοχος εμφανίζεται η νυν υπουργός Εξωτερικών Τζίπι Λίβνι.

ΑΓΚΥΡΑ.-- Αίτημα στο τουρκικό Κοινοβούλιο θα απευθύνει η κυβέρνηση για να παραταθεί ακόμα ένα χρόνο η εξουσιοδότηση αναφορικά με τη διενέργεια επιθέσεων κατά βάσεων των Κούρδων ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) στο Ιράκ, δήλωσε χτες ο Τούρκος κυβερνητικός εκπρόσωπος της Τσεμίλ Τσισέκ.

ΝΤΑΚΑ.-- Παλιρροϊκά κύματα από τον κόλπο της Βεγγάλης έπληξαν τις ακτές του Μπαγκλαντές, προκαλώντας το θάνατο δύο παιδιών, ενώ 400 ψαράδες αγνοούνται. Οι πόλεις Πατουακάλι και μεγάλο μέρος της Κοξ Μπαζάρ, πλημμύρισαν με αποτέλεσμα χιλιάδες ανθρώποι να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

ΑΣΟΥΝΣΙΟΝ.-- Την πρώτη επίσημη επίσκεψη στη Βραζιλία πραγματοποιεί ο νέος Πρόεδρος της Παραγουάης Φερνάντο Λούγο, ενώ πρώτο θέμα στην ατζέντα των συνομιλιών με τον Πρόεδρο Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα, θα είναι το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο στο Ιταϊπού στην Παραγουάη του οποίου η παραγωγή εξ ολοκλήρου εξάγεται στη Βραζιλία.

ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ.-- Νοτιοαφρικανοί εισαγγελείς ανακοίνωσαν χτες πως θα ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης δικαστή που προσφάτως απέρριψε την πραγματοποίηση δίκης σε βάρος του ηγέτη του ΑΝC, Τζέικομπ Ζούμα, επειδή έκρινε ότι το κατηγορητήριο περί διαφθοράς είχε στηθεί με πολιτικά κίνητρα... Το ANC σχολίασε την απόφασή τους «κυνική και κακόβουλη».

ΧΑΓΗ.-- Εισαγγελείς του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) για την πρώην Γιουγκοσλαβία ανακοίνωσαν πως ετοιμάζουν ως τη Δευτέρα νέο «εμπλουτισμένο» κατηγορητήριο κατά του πρώην ηγέτη των Σερβοβόσνιων, Ράντοβαν Κάρατζιτς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ