Παρασκευή 6 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΛΙΕΙΣ
Σε αγωνιστική ετοιμότητα

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, δηλώνουν οι ψαράδες μέσης αλιείας της χώρας. Επειτα από την προχτεσινή δυναμική κινητοποίηση, όπου εκατοντάδες μηχανότρατες της χώρας έστησαν μπλόκα στα λιμάνια του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας, της Αλεξανδρούπολης, της Χίου, του Βόλου και της Καβάλας, οι ψαράδες συνεχίζουν τον αποκλεισμό των ιχθυοσκαλών. Μετά την πρώτη κρούση προχτές, οι ψαράδες κρατούν τις μηχανότρατες στα λιμάνια και ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε νέες ακόμα πιο δυναμικές κινητοποιήσεις, αν η κυβέρνηση συνεχίσει την ίδια πολιτική κοροϊδίας απέναντί τους.

Μιλώντας στο «Ρ» ο Μανώλης Φασιλής, αντιπρόεδρος της Ενωσης Ψαράδων Μέσης Αλιείας, επισήμανε ότι οι ψαράδες της χώρας είναι αποφασισμένοι να μην ανεχτούν άλλο την κοροϊδία της κυβέρνησης, η οποία παραπέμπει για την επίλυση των αιτημάτων στο συμβούλιο των υπουργών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. «Οι μηχανότρατες βρίσκονται δεμένες στα λιμάνια, έτοιμες να επαναλάβουν τους αποκλεισμούς σε περίπτωση που η κυβέρνηση εμμείνει στη στάση της. Ο αγώνας μας πλέον έρχεται να υπερασπίσει αυτήν ακριβώς την ύπαρξη του επαγγέλματός μας».

Χτες το βράδυ οι εκπρόσωποι των συλλόγων των ψαράδων μέσης αλιείας πραγματοποίησαν νέα σύσκεψη στο Κερατσίνι προκειμένου να συζητήσουν τη συνέχιση των κινητοποιήσεων του κλάδου, ενώ παράλληλα γίνονταν διαβουλεύσεις για να πραγματοποιηθεί μια ακόμα συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας. Επίσης σε σχετική ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ενωσης Πλοιοκτητών Μέσης Αλιείας επισημαίνεται ότι «τα λιμάνια παραμένουν ανοιχτά προς αποφυγή της ταλαιπωρίας του επιβατικού κοινού, κατά τη διάρκεια των Γενικών Συνελεύσεων».

Στη θεσσαλονίκη οι ψαράδες αποφάσισαν χθες το πρωί να απεγκλωβίσουν το λιμάνι ως ένδειξη καλής θέλησης, όπως τόνισε ο πρόεδρος του Αλιευτικού Συνεταιρισμού Μηχανοτρατών Ν. Μηχανιώνας, Δημήτρης Νταουλτζής. Πάντως τα σκάφη δεν απέπλευσαν για αλιεία, παραμένοντας κοντά στις εισόδους του λιμανιού. Παράλληλα συνεχίστηκε από τους ψαράδες ο αποκλεισμός για πέμπτη μέρα της ιχθυόσκαλας της Ν. Μηχανιώνας.

Η ίδια κατάσταση επικρατούσε και στα λιμάνια των Πάτρας, Χίου, Αλεξανδρούπολης, Καβάλας, ενώ οι ιχθυόσκαλες παρέμειναν κλειστές. Μάλιστα στην Καβάλα οι αλιείς έχουν στήσει μπλόκα και στους γύρω δρόμους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ