Σάββατο 20 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΙΚΑΙΑ
Συναυλία για τους πέντε Κουβανούς

Ολοι όσοι βρέθηκαν χτες βράδυ στη συναυλία που πραγματοποιήθηκε στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Μάνος Λοΐζος» στη Νίκαια, ένωσαν τη φωνή τους με τις φωνές των Κουβανών και Ελλήνων καλλιτεχνών, στέλνοντας μήνυμα αντίστασης στον ιμπεριαλισμό και διεκδικώντας την άμεση απελευθέρωση των πέντε Κουβανών πατριωτών που κρατούνται στις ΗΠΑ.

Στη συναυλία, μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν ο πρέσβης της Κούβας Ερμές Ερέρα Ερνάντες, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αν. Νεράτζης, ο δήμαρχος Νίκαιας Στέλιος Μπενετάτος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι μαζικών φορέων.

Η συναυλία έγινε στο πλαίσιο της έκθεσης ζωγραφικής «Οχι καταφύγιο στον Ποσάδα Καρίλες», που ολοκληρώνεται σήμερα και συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Νίκαιας και η Πρεσβεία της Κούβας στην Ελλάδα. Στην έκθεση παρουσιάστηκαν 10 έργα του σημαντικού Κουβανού ζωγράφου Κάρλος Ρέγιες, καταγγέλλοντας τις αλλεπάλληλες προσπάθειες των ΗΠΑ να προστατεύσουν και, τελικά, να μην εκδώσουν στη Βενεζουέλα τον γνωστό εγκληματία Λουίς Ποσάδα Καρίλες - δραπέτη από φυλακή της Βενεζουέλας, όπου δικάστηκε για την κατάρριψη του κουβανικού αεροσκάφους «Cubana» (1976), με αποτέλεσμα 72 νεκρούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ