Τρίτη 23 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΖΑΝΗ
Δικάζονται γιατί αγωνίζονταν για καλύτερες συνθήκες ζωής

Εννιά κάτοικοι του Αγίου Δημητρίου και Ρυακίου Κοζάνης θα καθίσουν σήμερα στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κοζάνης, κατηγορούμενοι για τη συμμετοχή τους στην πολυήμερη κινητοποίηση και κατάληψη των ταινιοδρόμων του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου το περασμένο καλοκαίρι.

Ολοι τους συνελήφθησαν μετά τη βίαιη επέμβαση των ΜΑΤ την 24η μέρα της κατάληψης των ταινιοδρόμων (ξεκίνησε στις 10 Μάη 2008) από το Σύλλογο για την καταπολέμηση της ανεργίας και την ανάπτυξη των περιοχών Αγ. Δημητρίου - Ρυακίου Κοζάνης. Είχαν διεκδικήσει καλύτερες συνθήκες ζωής, ουσιαστικά μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος και δουλειά, καθώς η ΔΕΗ τους έχει αφαιρέσει, ουσιαστικά, κάθε άλλη δυνατότητα απασχόλησης και οικονομικής δραστηριοποίησης. Η απάντηση της ΔΕΗ στους κατοίκους που έκαναν αγώνα για τη ζωή των ίδιων και των παιδιών τους, ήταν αγωγή, με την οποία τους ζητά σαν αποζημίωση για διαφυγόντα κέρδη 1 εκατομμύριο ευρώ, για κάθε μέρα απεργίας.

Οι εννιά κάτοικοι που παραπέμπονται σε δίκη με τις κατηγορίες της παρακώλυσης κοινωφελών εγκαταστάσεων και διατάραξης κοινής ησυχίας είναι οι: Ηλίας Τεντζογλίδης, Θωμάς Τεντζογλίδης, Δημήτρης Τεντζογλίδης, Αναστάσιος Τεντζογλίδης, Δημήτρης Σοπογλίδης, Παναγιώτης Καζαντζίδης, Γιώργος Καζαντζίδης, Παρασκευάς Σισμανίδης και ο Μιχάλης Πασχαλίδης.

Με ανακοινώσεις τους, ο Σύλλογος Ανέργων και Ανάπτυξης των περιοχών Αγίου Δημητρίου και Ρυακίου, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα για δημόσιο και ενιαίο φορέα Ενέργειας, καθώς και η Νομαρχιακή Επιτροπή Κοζάνης του ΚΚΕ καλούν όλους τους κατοίκους και τους φορείς της περιοχής να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιείται μπροστά στο δικαστικό μέγαρο Κοζάνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ