Τετάρτη 24 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Κατάληψη στο ΕΠΑΛ

Σε κατάληψη του σχολικού συγκροτήματος ΕΠΑΛ - ΕΠΑΣ στη Ζάκυνθο προχώρησαν οι μαθητές από την περασμένη Δευτέρα με αίτημα την άμεση αποκατάσταση της στατικότητας των κτιρίων, τμήματα των οποίων έχουν χαρακτηριστεί από αρμόδιες υπηρεσίες ακόμη και κατεδαφιστέα.

Μάλιστα, μετά το σεισμό του Απρίλη του 2006, όπου το σχολικό συγκρότημα υπέστη εκτεταμένες ζημιές, η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο. Τότε ο υφυπουργός Παιδείας Αντρέας Λυκουρέντζος είχε υποσχεθεί πως στην επόμενη σχολική περίοδο θα έχει διορθωθεί, έστω και μερικώς, η απαράδεκτη εικόνα που επικρατεί. Ωστόσο δύο και πλέον χρόνια μετά τίποτα δεν έχει γίνει. Είναι χαρακτηριστικό ότι όλος ο εργαστηριακός και μηχανολογικός εξοπλισμός έχει μεταφερθεί από τις 12 αίθουσες του σχολείου (έχουν χαρακτηριστεί κατεδαφιστέες) στο κλειστό γυμναστήριο, με αποτέλεσμα το τελευταίο να μη λειτουργεί ως χώρος άσκησης και προπόνησης.

Στο πλευρό των μαθητών βρίσκονται οι Σύλλογοι Γονέων και Καθηγητών, ενώ με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών έχει προγραμματιστεί σύσκεψη με φορείς και σωματεία για συντονισμό της δράσης ώστε να λυθεί το πρόβλημα για αύριο Πέμπτη 25 Σεπτέμβρη, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσικού Γυμνασίου, στις 7 μ.μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ