Πέμπτη 25 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... και άλλες δικηγορίστικες αυταπάτες!

Και οι εκπρόσωποι του ΔΣΑ συνέχισαν να σπέρνουν αυταπάτες για τις ρυθμίσεις και τις προθέσεις της κυβέρνησης, λέγοντας ότι ο νόμος για τα κολέγια «δεν αλλάζει σε τίποτα την ακαδημαϊκή και επαγγελματική αναγνώριση των τίτλων σπουδών». Υπερασπίζονται δηλαδή το νόμο που προλειαίνει το έδαφος για την εφαρμογή της ευρωοδηγίας, η οποία ουσιαστικά κηρύσσει την εκπαίδευση «εμπόρευμα»!

Είπαν οι του ΔΣΑ: «οι βεβαιώσεις, τα πιστοποιητικά σπουδών ή οποιασδήποτε άλλης ονομασίας βεβαίωση που χορηγούν (σ.σ. τα κολέγια) δεν είναι ισότιμα με τους τίτλους που χορηγούνται στο πλαίσιο του ελληνικού συστήματος τυπικής εκπαίδευσης, όπως Πανεπιστήμια, ΤΕΙ και ΙΕΚ».

Με άλλα λόγια, λένε ότι ο νόμος είναι μια χαρά, ότι μπορεί και η κυβέρνηση και οι έμποροι της γνώσης να κάνουν ανενόχλητοι τη δουλειά τους και... να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, κάνοντας πως δε βλέπουμε τις στρατιές των μισοκαταρτισμένων αποφοίτων που μπαίνουν και θα μπουν στην παραγωγή, συμπιέζοντας προς τα κάτω την τιμή της εργατικής δύναμης και λειτουργώντας ως μοχλός για την κατάργηση των επαγγελματικών δικαιωμάτων.

Αλλά αυτά φαίνεται δεν απασχολούν τους δικηγόρους που... ασχολούνται με τις ταμπέλες!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ