Πέμπτη 25 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΣΕΧΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ
Προετοιμάζει «ίδρυμα ερευνών ολοκληρωτικών καθεστώτων»

Κύριος στόχος του η παραχάραξη της Ιστορίας και η εξίσωση κομμουνισμού - φασισμού...

Ιδρυμα Ερευνών επί των «ολοκληρωτικών καθεστώτων στην Ευρώπη», με στόχο την εξέλιξη της προσπάθειας παραχάραξης της Ιστορίας με την εξίσωση φασισμού - κομμουνισμού προετοιμάζει η Τσεχία. Οπως δημοσιοποιήθηκε, η Τσέχικη Προεδρία, που θα αναλάβει καθήκοντα την 1/1/2009, θα επιχειρήσει να δώσει «ερευνητική πνοή» στην αντικομμουνιστική υστερία, που ξεκίνησε από το αντικομμουνιστικό μνημόνιο, συνεχίστηκε με την κοινή συμφωνία των πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και των Σοσιαλιστών, στην έκθεση «Πολίτες για την Ευρώπη», η οποία αναφερόταν στη θέσπιση εκδηλώσεων μνήμης «των θυμάτων του ναζισμού και των μαζικών σταλινικών εκτοπίσεων καθώς και των μαζικών αφανισμών και των θυμάτων των δικτατοριών και των εμφυλίων πολέμων σε όλα τα κράτη που γνώρισαν δικτατορικά καθεστώτα»...

Στις τελευταίες πινελιές της προσπάθειας σύσσωμων των ευρωπαϊκών θεσμών να συκοφαντήσουν τον κομμουνισμό, ταυτίζοντας μια περίοδό του με το φασισμό, ήταν και δήλωση, κατόπιν έμπνευσης της Πράγας, που υπέγραψαν 409 ευρωβουλευτές, από το ΕΛΚ, τους «Σοσιαλιστές», τους Φιλελεύθερους και την Ευρώπη των Εθνών, που εισηγείται την καθιέρωση της 23ης Αυγούστου ως ημέρας μνήμης «για τα Θύματα των Εγκλημάτων του Σταλινισμού και του Ναζισμού».

Δεδομένων αυτών, η τσέχικη προεδρία θα βάλει το δικό της λιθαράκι στον «αγώνα» να εξομοιωθεί η βάρβαρη και απάνθρωπη φασιστική ιδεολογία που αποτελεί γνήσιο τέκνο του καπιταλισμού, με τη βαθιά ανθρώπινη κομμουνιστική ιδεολογία που αποτελεί ό,τι πιο προοδευτικό γέννησε η ανθρώπινη σκέψη, προκειμένου να μπει φρένο στο δρόμο της αναζήτησης του Σοσιαλισμού ως μόνης εναλλακτικής λύσης στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα, αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά το φόβο μπροστά στην αυξανόμενη δυσαρέσκεια των λαών.

Το «ερευνητικό ίδρυμα» που προτίθεται να συστήσει η Τσέχικη Προεδρία φιλοδοξεί να καλύψει όλο το «ολοκληρωτικό παρελθόν, ξεκινώντας από την Πορτογαλία, την Ελλάδα και τις Βαλτικές χώρες», όπως αναφέρει ο Πάβελ Ζάτσεκ, από το αντίστοιχο Ινστιτούτο Σπουδών επί των Ολοκληρωτικών Καθεστώτων της Πράγας. Αναφερόμενος στα καθήκοντα του υπό σύσταση ιδρύματος, ο Π. Ζάτσεκ, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εξέφρασε την ελπίδα να προχωρήσει το εγχείρημα με τη στήριξη των βαλτικών χωρών της ΕΕ και της Πολωνίας και ισχυρίστηκε ότι στόχος δεν είναι μόνο ο κομμουνισμός αλλά κάθε ολοκληρωτικό καθεστώς του ευρωπαϊκού παρελθόντος. Χαρακτηριστικό είναι ότι το κείμενο περί Ευρωπαϊκής Συνείδησης και Κομμουνισμού που υιοθετήθηκε στην Τσέχικη Γερουσία τον Ιούνη του 2008, προτείνει «ναζιστικά και κομμουνιστικά καθεστώτα να θεωρούνται από κοινού ως οι κύριες καταστροφές που σημάδεψαν τον 20ό αιώνα», συμπληρώνοντας ότι και τα «εγκλήματα που διαπράχτηκαν στο όνομα του κομμουνισμού θα έπρεπε να καταλογιστούν ως εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

Ωστόσο, παρά τη σφοδρή αντικομμουνιστική προπαγάνδα που επιχειρεί η ΕΕ και ο ιμπεριαλισμός, θα έπρεπε να ξέρουν ότι ανεξάρτητα από τις προσωρινές δυσκολίες η συντριβή του καπιταλιστικού εκμεταλλευτικού συστήματος και το σοσιαλιστικό μέλλον είναι αναπόφευκτα, όσο και να τους τρομάζει γιατί αποτελούν κοινωνική ανάγκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ