Παρασκευή 26 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ας πρόσεχαν

Και άλλες τράπεζες, εκτός από τη Citibank (Ελλάδας), είχαν διακινήσει τα ομόλογα της Lehman, που χρεοκόπησε

Αυξάνεται ο αριθμός των τραπεζών που λειτουργούν στην Ελλάδα και οι οποίες είχαν διακινήσει ομόλογα της αμερικανικής πολυεθνικής Lehman Brothers η οποία χρεοκόπησε, αφήνοντας ακάλυπτους όσους είχαν αγοράσει ομόλογά της.

Με αφορμή σχετικές καταγγελίες κατοίκων από τη Λάρισα που είχαν αγοράσει τα «τοξικά» ομόλογα της Lehman, η Citibank (Ελλάδας) - που είχε διακινήσει τέτοια ομόλογα - προκαλεί. Με προχτεσινή ανακοίνωσή της, ούτε λίγο ούτε πολύ λέει ουσιαστικά στους πελάτες της - στους οποίους είχε διαθέσει ομόλογα της Lehman - «ας πρόσεχαν! Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η διαδικασία για να διαπιστώσει κανείς το μέγεθος της ζημιάς που υπέστη - μετά την κατάρρευση της αμερικανικής τράπεζας - είναι «χρονοβόρα και μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση παραμένει ρευστή»...

Κρούσματα - αν και σημαντικά μικρότερης αξίας σε σχέση με τη Citibank - εμφανίστηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, και στη Eurobank, η οποία επίσης πούλαγε κυρίως σε μεγαλοπελάτες την πραμάτεια της Lehman. Λόγος, πλέον, γίνεται και για την αγορά τέτοιων τραπεζικών παραγώγων και από αμοιβαία κεφάλαια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ