Παρασκευή 26 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΑΒ - ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ
Ημερίδα - πρόκληση για το περιβάλλον

«Πράσινα φούμαρα» για τους εργαζόμενους και το λαό της Εύβοιας και της Βοιωτίας που εδώ και χρόνια δηλητηριάζονται από τα νερά που μολύνουν ανεξέλεγκτα οι βιομηχανίες της περιοχής, αποδείχτηκε η χτεσινή ημερίδα της «Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας». Το καλοστημένο σκηνικό δεν ήταν τίποτε άλλο από ένα κυβερνητικό σχέδιο με σκοπό να καλυφθούν τα προβλήματα και οι ευθύνες των βιομηχανιών για την τεράστια μόλυνση.

Ετσι άκρως υποκριτικά και μάλιστα με «πάθος», η διορισμένη από την κυβέρνηση διοίκηση της ΕΑΒ υποστήριξε ότι δεν είναι εκείνη που μολύνει, κάνει τα πάντα για την προστασία του περιβάλλοντος και ότι γενικά για τη μόλυνση... κάποιοι άλλοι φταίνε εκτός από τους ίδιους, οι οποίοι - αντίθετα - ενδιαφέρονται για το περιβάλλον. Την ίδια στιγμή όμως αναγόρευσε τους πρωτεργάτες της δηλητηρίασης του νερού και του υδροφόρου ορίζοντα, τις βιομηχανίες δηλαδή της περιοχής, σε συμμάχους μαζί με τους φορείς και την Αυτοδιοίκηση για «να αναζητήσουν τρόπους αποκατάστασης της οικολογικής ζημιάς». Εβγαλαν λάδι δηλαδή όλους αυτούς που έχουν συντελέσει στο σημερινό έγκλημα και ταυτόχρονα «έβαλαν το λύκο να φυλάει τα πρόβατα».

Για να αντιληφθεί όμως κανείς το μέγεθος της υποκρισίας της ΕΑΒ και των υπόλοιπων «ευαισθητοποιημένων» επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην ημερίδα και εκπροσωπούσαν όπως οι ίδιοι υποστήριξαν προκλητικά το 65% των εργαζομένων, αρκεί να επισημάνουμε ότι σύμφωνα με πληροφορίες, σε πολλά εργοστάσια της περιοχής ακούγονται πολλά για απολύσεις εργαζομένων αν μιλήσουν για όσα συμβαίνουν. Ακόμα και η ίδια η «αγωνιούσα» για το πρόβλημα ΕΑΒ που διοργάνωσε την ημερίδα δε φρόντισε να καλέσει ούτε το σωματείο εργαζομένων, ούτε την επιτροπή υγιεινής και ασφάλειας!

Προφανώς, οι εργαζόμενοι δε χωράνε στο «ενιαίο μέτωπο συνεργασίας... για την προστασία του περιβάλλοντος» που προβάλανε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ