Παρασκευή 26 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
Κοινοί αγώνες με εργαζόμενους

Σε κοινές αγωνιστικές κινητοποιήσεις με εργαζόμενους, σωματεία και μαζικούς φορείς του Πειραιά προχωράει η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Μαθητών Νομαρχίας Πειραιά ενάντια στις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις και στην υποχρηματοδότηση της Παιδείας.

Σε σύσκεψη που πραγματοποίησε προχτές με τη μαζική συμμετοχή γονιών, εκπροσώπων δεκάδων σωματείων, γυναικείων συλλόγων, εκπαιδευτικών και μαζικών φορέων του Πειραιά παρουσιάστηκαν τα προβλήματα των σχολείων και διατυπώθηκε η ριζική αντίθεση στις επιχειρούμενες αντιλαϊκές - αντιεκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις, που προωθεί η κυβέρνηση, στηριζόμενη στο νομοθετικό υπόβαθρο που προετοίμασαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και στις αποφάσεις της ΕΕ. Τονίστηκαν όμως και τα αποτελέσματα των περσινών κινητοποιήσεων, καθώς, μετά τις πιέσεις που ασκήθηκαν στο υπουργείο Παιδείας, φέτος τα κενά στα σχολεία του Πειραιά είναι ελάχιστα. Κοινό ήταν το συμπέρασμα πως μόνο μέσα από την ανάπτυξη αγώνων, την προώθηση του μετώπου Παιδείας, μπορεί να ανατραπεί ο αντιλαϊκός κατήφορος και να οικοδομηθεί το σχολείο που θα ανταποκρίνεται στις λαϊκές ανάγκες.

Ετσι αποφασίστηκε η διοργάνωση Παμπειραϊκού συλλαλητηρίου διεκδίκησης, στις 20 Νοέμβρη, η πραγματοποίηση δύο ημερίδων για το κτιριακό και για την ειδική αγωγή και τριών ημερίδων, μαζί με τα εργατικά σωματεία, για «εργασιακές σχέσεις και Παιδεία», για «κόστος σπουδών και επίπεδο ζωής» και για «περιεχόμενο της μόρφωσης και εργατική τάξη». Παράλληλα, θα αποστείλουν ενημερωτικό γράμμα σε όλη την κοινωνία.

Οι εκπρόσωποι της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Πειραιά κατέθεσαν συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης για το επόμενο διάστημα με συνελεύσεις, συγκεντρώσεις, περιοδείες για τα ζητήματα της Παιδείας και συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της Ομοσπονδίας.

  • Την αγανάκτηση των παρευρισκομένων προκάλεσε η τοποθέτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γρ. Νιώτη, ο οποίος δήλωσε ότι συμφωνεί σε κάποια θέματα με την Ομοσπονδία, αλλά είναι υπέρ της αποκέντρωσης. Παράλληλα, τάχτηκε υπέρ των αμυντικών δαπανών και της αποστολής δύναμης στο Αφγανιστάν και υπερασπίστηκε και τη ΝΔ για τη στήριξη στον επιχειρηματία Κωνσταντακόπουλο! Δεν αναγνώρισε στο ελάχιστο τις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ και αντιθέτως, επιχείρησε να υπερασπιστεί την πολιτική που εφάρμοσε και η οποία συνευθύνεται για τη σημερινή κατάσταση...
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Θέλουν τα σχολεία «αγκαλιά» με τις επιχειρήσεις (2014-05-16 00:00:00.0)
Προεκλογική φιέστα Μώραλη με ντεκόρ παιδιά (2014-05-15 00:00:00.0)
Η Παιδεία υπόθεση της εργατικής τάξης (2008-11-21 00:00:00.0)
Ολοι στο δρόμο (2007-01-05 00:00:00.0)
Διεκδικούν δυναμικά (2004-12-14 00:00:00.0)
Μαθήματα χαφιεδισμού στην Ιωνίδειο (1999-12-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ