Παρασκευή 26 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΙΤΟ.-- Αυλαία τέλους για την καμπάνια υπέρ του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα για την έγκριση του νέου συντάγματος στο Γκουαγιακίλ. Πόλη όπου υπερτερούν οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης και της ολιγαρχίας, γεγονός που επισημάνθηκε και από τον πρόεδρο Ραφαέλ Κορέα, που σε τηλεοπτική συνέντευξή του τόνισε ότι εάν το «Οχι» υπερισχύσει σε αυτή την περιοχή, τότε ελλοχεύει ο κίνδυνος εκδήλωσης καμπάνιας αποσταθεροποίησης και απόσχισης όπως στη Βολιβία.

ΓΕΝΕΥΗ.-- Τα 4 δισ. πλησιάζει ο αριθμός των ιδιοκτητών κινητών τηλεφώνων κυρίως λόγω της αυξανόμενης χρήσης τους σε Βραζιλία, Κίνα, Ρωσία και Ινδία.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Προϋπολογισμό λιτότητας και για το 2009 θα υιοθετήσει η σερβική κυβέρνηση, στο πλαίσιο της προσπάθειάς της για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς τα επόμενα έτη, είπε χτες ο Σέρβος πρωθυπουργός Μίρκο Τσβέτκοβιτς σε αντιπροσωπεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-- Απόφαση επανάληψης των ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν, αποφάσισαν χτες κατά τη συνάντησή τους στη ΓΣ του ΟΗΕ, ο Ινδός πρωθυπουργός Μανμόχαν Σινγκχ και ο Πακιστανός Πρόεδρος Ασίφ Αλί Ζαρντάρι. Οι συνομιλίες αναμένεται να ξεκινήσουν εντός τριμήνου.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-- Με στόχο την υπέρβαση και των τελευταίων εμποδίων για την προώθηση της πυρηνικής συμφωνίας «για ειρηνικούς σκοπούς», Ινδίας - ΗΠΑ, συναντήθηκαν χτες ο πρωθυπουργός Μανμόχαν Σινγκχ και ο Πρόεδρος Τζορτζ Μπους, εν αναμονή και της απόφασης του αμερικανικού κογκρέσου που συνεδριάζει για το θέμα στο τέλος της βδομάδας. Ο Αμερικανός πρόεδρος θεωρεί τη συμφωνία, στην οποία αντιτάχθηκαν όλα τα ΚΚ και αριστερά κόμματα της Ινδίας, ως ιδιαίτερης σημασίας βήμα που πρέπει να γίνει πριν τη λήξη της θητείας του.

ΚΑΪΡΟ.-- Στο κομμάτι της ερήμου Σαχάρα που βρίσκεται στη Λιβύη φέρονται να μετακινήθηκαν από τους απαγωγείς τους οι 19 όμηροι που απήχθησαν, την περασμένη Παρασκευή, σε ερημική ιστορική τοποθεσία της νότιας Αιγύπτου. Οι όμηροι είχαν μεταφερθεί αρχικά στο Σουδάν και οι απαγωγείς φέρονται να επιμένουν στην καταβολή λύτρων 15 εκατομμυρίων δολαρίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ