Παρασκευή 26 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΟΗΕ
Καταγγελία της υποκρισίας των ιμπεριαλιστών

Παρέμβαση του πρώτου αντιπροέδρου της Κούβας, Χοσέ Ραμόν Ματσάδο Βεντούρα

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.--

Τη διαβεβαίωση πως οι χώρες μέλη του Κινήματος Αδεσμεύτων θα συνεχίσουν να υπερασπίζονται τα συμφέροντα του λεγόμενου Τρίτου Κόσμου και να προωθούν την οικοδόμηση ενός πιο δίκαιου, δημοκρατικού και αλληλέγγυου κόσμου, τόνισε ο Χοσέ Ραμόν Ματσάδο Βεντούρα, πρώτος αντιπρόεδρος της Κούβας κατά την ομιλία του στην 63η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Στη συνέχεια, κάλεσε τις αναπτυγμένες χώρες να μην ξεχάσουν τις δεσμεύσεις τους προς τις φτωχότερες χώρες και ζήτησε τη στήριξη στην υπόθεση του παλαιστινιακού λαού, το σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας της Βενεζουέλας και της Βολιβίας, καθώς και το δικαίωμα του Πουέρτο Ρίκο στην ανεξαρτησία.

Ο Χοσέ Ραμόν Ματσάδο Βεντούρα εξέφρασε δημόσια την ευγνωμοσύνη του κουβανικού λαού και της κυβέρνησης σε όλους όσους στήριξαν ηθικά και υλικά τη χώρα του μετά το καταστροφικό πέρασμα των κυκλώνων «Γκούσταβ» και «Αϊκ», καταδίκασε την πολιτική της κυβέρνησης των ΗΠΑ, που διατηρεί τον απάνθρωπο και εγκληματικό αποκλεισμό στο νησί. «Αν πραγματικά ενδιαφερόταν τόσο για τον κουβανικό λαό, η μόνη ηθική συμπεριφορά θα ήταν η άρση του αποκλεισμού», τόνισε προσθέτοντας ότι αυτή η πολιτική έχει έναν ξεκάθαρο στόχο «να καταστρέψει τη διαδικασία των επαναστατικών μεταρρυθμίσεων που αποφάσισε ο κουβανικός λαός από το 1959».

Καταλήγοντας επιβεβαίωσε το γεγονός ότι η Κούβα και τα άλλα κράτη μέλη του Κινήματος Αδεσμεύτων θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για έναν καλύτερο κόσμο, όπου θα είναι σεβαστά τα δικαιώματα όλων των λαών για δικαιοσύνη και ανάπτυξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ