Σάββατο 27 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Απλήρωτοι χωρίς τροφή και ρεύμα!

Εκτός ορίων η ασυδοσία των εφοπλιστών, με την ενθάρρυνση της κυβέρνησης και την ανοχή της ΠΝΟ

Να επιβάλουν ντε φάκτο την πλήρη εφαρμογή του εκτρωματικού κανονισμού 3577/92 της Ευρωπαϊκής Ενωσης επιχειρούν οι ακτοπλόοι εφοπλιστές, προδιαγράφοντας την πλήρη απορύθμιση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών και το «σάρωμα» εργασιακών δικαιωμάτων και κατακτήσεων των ναυτεργατών. Με όπλο την αντιλαϊκή φιλοεφοπλιστική πολιτική, ταυτόχρονα με την παράνομη ακινητοποίηση των ακτοπλοϊκών πλοίων, τις μαζικές απολύσεις των ναυτεργατών και την εγκατάλειψη των νησιών, οι εφοπλιστές έχουν εξαπολύσει έφοδο και στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Στο μεταξύ, εγκαταλειμμένοι και απλήρωτοι στο λιμάνι του Λαυρίου και από προχτές χωρίς νερό και τροφή, παραμένουν οι 20 ναυτεργάτες του πληρώματος του πλοίου «ΕΞΠΡΕΣ ΛΗΜΝΟΣ», του εφοπλιστή Μανούση. Την ίδια ώρα, η ακτοπλοϊκή εταιρεία ΛΑΝΕ, θυγατρική της ΑΝΕΚ (Βαρδινογιάννης) έκοψε από το μισθό των πληρωμάτων των επιδοτούμενων πλοίων της, «ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ» και «Β. ΚΟΡΝΑΡΟΣ», το επίδομα των άγονων γραμμών που προβλέπεται από την ΣΣΕ Ακτοπλοΐας. Χτες, οι ναυτεργάτες του «ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ» ξεκίνησαν επίσχεσης εργασίας για να πάρουν τα λεφτά τους. Ανάλογη κινητοποίηση θα ξεκινήσουν και οι ναυτεργάτες του δεύτερου πλοίου την ερχόμενη Δευτέρα.

Και ενώ ο Βαρδινογιάννης αφήνει τους ναυτεργάτες απλήρωτους και κουρελιάζει το θεσμό των ΣΣΕ, χτες εγκαινίασε στο λιμάνι του Πειραιά μπροστά από το ΥΕΝ το νέο μετασκευασμένο πλοίο του «ΕΛΥΡΟΣ», προσφέροντας φαγοπότι σε υπουργούς και βέβαια στους υποταγμένους της πλειοψηφίας της ΠΝΟ, οι οποίοι στρώνοντας το έδαφος στους εφοπλιστές, για να εξαπολύσουν την γενικευμένη επίθεσή τους, παρουσιάζουν τα όσα διαδραματίζονται στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και όχι μόνο, ως... μεμονωμένα περιστατικά!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ