Σάββατο 27 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ
Ποινικοποίηση και ενδοτικότητα

Τις δυο όψεις του ίδιου νομίσματος ανέδειξε η κινητοποίηση που αναστάλθηκε χτες με απόφαση της πλειοψηφίας

Την επιθετικότητα της κυβέρνησης, όπως αυτή εκφράζεται και με την ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων, αλλά και τον υπονομευτικό ρόλο των συνδικαλιστικών πλειοψηφιών, αναδεικνύει η εξέλιξη με την απεργία των τελωνειακών, που αναστάλθηκε το ξημέρωμα της Παρασκευής. Τη ματαίωση της απεργίας των τελωνειακών υπαλλήλων αποφάσισε στις 4 χτες το πρωί η πλειοψηφία του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, επικαλούμενη την απόφαση του δικαστηρίου που είχε γίνει γνωστή δύο ώρες νωρίτερα και είχε κηρύξει παράνομη την απεργία, ύστερα από αίτημα της κυβέρνησης της ΝΔ.

Την απόφαση πήρε η παράταξη της ΔΑΚΕ, που έχει την απόλυτη πλειοψηφία στο Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας. Ενώ η ΠΑΣΚΕ, που μέχρι εκείνη την ώρα απέφευγε συστηματικά να πάρει συγκεκριμένη θέση, βρήκε την ευκαιρία να δημαγωγήσει, ψηφίζοντας ανέξοδα υπέρ της συνέχισης της απεργείας, αφού ήξερε ότι δε θα συνεχιστεί. Και βέβαια με το αίτημα που από κοινού προωθεί με τη ΔΑΚΕ, δηλαδή να μην ενσωματωθεί στον κρατικό προϋπολογισμό ο ειδικός λογαριασμός που αποτελεί ένα είδος επιδόματος. Αίτημα που στηρίζει την εισοδηματική πολιτική, διαιρεί τους εργαζόμενους, μετατρέποντας τους σε έρμαια των εκάστοτε κυβερνήσεων και των πολιτικών τους.

Οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις κατήγγειλαν τους εκπροσώπους του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού που στήριξαν και στηρίζουν τις αντεργατικές πολιτικές και προώθησαν αιτήματα μακριά και ενάντια στις ανάγκες των εργαζομένων. Τόνισαν ότι η απεργία πρέπει να συνεχιστεί και να αποτελέσει συνάμα απάντηση στην αυταρχική επίθεση της κυβέρνησης (ανάλογη επίθεση είχε εξαπολύσει και το ΠΑΣΟΚ το 1998), στην απόφαση του δικαστηρίου που στόχο έχει την τρομοκράτηση των εργαζομένων. Κάλεσαν τους εργαζόμενους να οργανώσουν την πάλη τους υιοθετώντας το πλαίσιο αιτημάτων των ταξικών δυνάμεων, που απαντά στις σύγχρονες πραγματικές ανάγκες τους και έρχεται σε σύγκρουση με το σύνολο της αντεργατικής πολιτικής και τους φορείς της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ