Σάββατο 27 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΑΤΤΙΚΟΝ» - ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΟΔΟΥ
Μειώνεται το προσωπικό

«Προσλήψεις και αυξήσεις», ζητούν γιατροί και εργαζόμενοι στο «Αττικόν»
«Προσλήψεις και αυξήσεις», ζητούν γιατροί και εργαζόμενοι στο «Αττικόν»
Μεγαλώνουν μέρα με τη μέρα οι αποχωρήσεις, για διάφορους λόγους, νοσηλευτικού προσωπικού, με αποτέλεσμα να μεγαλώνουν τα κενά, που αποτελούν μια από τις βασικές αιτίες για τις κινητοποιήσεις που ξεσπούν αυτήν την περίοδο στα δημόσια νοσοκομεία.

Ηδη, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, με αίτημα τις προσλήψεις και την αύξηση των δαπανών και των μισθών, άρχισαν οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στο «Αττικόν», από το οποίο μετακινήθηκαν 93 άτομα, ενώ οι προσλήψεις ήταν μόλις 90 το τελευταίο διάστημα. Με δεδομένες τις ελλείψεις, παραμένει κλειστός μεγάλος αριθμός κρεβατιών, ενώ χρωστούν 5.000 ρεπό σε όλο το προσωπικό. Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν με στάσεις εργασίας (8-10 π.μ.) τη Δευτέρα, που θα γίνει και συγκέντρωση, και την Τρίτη. Οι ειδικευόμενοι γιατροί θα αρχίσουν επίσχεση εργασίας, ενώ θα γίνει αναστολή της λειτουργίας των τακτικών εξωτερικών ιατρών και συμβολικό κλείσιμο του ταμείου.

Κοντά στους εργαζόμενους του «Αττικού» βρέθηκε χτες ο Μανώλης Βαρδαβάκης, εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας, ο οποίος υπογράμμισε ότι για να γίνει αποτελεσματικός ένας αγώνας πρέπει να βγει απ' τα όρια του νοσοκομείου και να γίνει υπόθεση όλων των κατοίκων και των φορέων της Δυτικής Αττικής.

«Λουκέτο» στη Ρόδο

Ορατός είναι ο κίνδυνος να κλείσει μία από τις δύο χειρουργικές αίθουσες στο νοσοκομείο της Ρόδου, καθώς δύο νοσηλεύτριες που δουλεύουν στα χειρουργεία δήλωσαν ότι θα αποχωρήσουν από το νοσοκομείο. Ηδη, λόγω των ελλείψεων προσωπικού, λειτουργούν οριακά τα περισσότερα τμήματα του νοσοκομείου, καθώς παραμένει ακόμα υπόσχεση η πρόσληψη 50 ατόμων. Ετσι, το προσωπικό δεν μπορεί να πάρει ρεπό και άδειες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ