Σάββατο 27 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Στο απροχώρητο η κατάσταση

Στάση εργασίας χτες από τους εργαζόμενους. Στο πλευρό τους το ΚΚΕ

Τρίωρη στάση εργασίας (10 πμ.- 1 μ.μ.) για τα σοβαρά και οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείου Αγρινίου και οι υπόλοιπες δομές Υγείας του νομού, πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου. Αιχμή του διεκδικητικού αγώνα ήταν η πρόσληψη μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, το οποίο ακόμη και με βάση το αναχρονιστικό - προ 20ετίας - οργανόγραμμα υπολείπεται κατά 40%.

Εξαιτίας των σοβαρών αυτών ελλείψεων η Παθολογική και Παιδιατρική Κλινική είναι στα όρια της επιφυλακής. Η ΜΕΘ, εδώ και δέκα χρόνια περίπου δε λειτουργεί, παρά το γεγονός ότι είναι εξοπλισμένη με σύγχρονα μηχανήματα που μένουν καταχωνιασμένα στις αποθήκες του νοσοκομείου. Ενα άλλο ζήτημα που αναδείχτηκε ήταν αυτό της ανέγερσης και λειτουργίας του νέου νοσοκομείου, που καθυστερεί σχεδόν 30 χρόνια. Και όλα αυτά όταν είναι ιδιαίτερα αυξημένες οι υγειονομικές πληθυσμιακές ανάγκες, σε ένα νομό που ξεπερνά τους 200.000 κατοίκους.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης που συμμετείχε στην κινητοποίηση, κάλεσε τους εργαζόμενους «να βάλουν πλάτη» για Υγεία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες του πληθυσμού. Για μισθούς και δικαιώματα που ανταποκρίνονται στις σημερινές λαϊκές ανάγκες.

Σε αυτήν την κατεύθυνση σημείωσε ότι απαραίτητος όρος και προϋπόθεση είναι ο απεγκλωβισμός από την πολιτική που εφαρμόζουν χρόνια τώρα οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και στον τομέα της Υγείας. Η ανάπτυξη αγώνων με τους υπόλοιπους εργαζόμενους και το λαό ενάντια σε αυτήν την πολιτική συνειδητής υποβάθμισης της δημόσιας Υγείας και ενίσχυσης της ιδιωτικής δραστηριότητας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ