Σάββατο 27 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Ματαίωσαν τα αντεργατικά σχέδια του δήμου

Να πάρει πίσω τις αντεργατικές της προτάσεις αναγκάστηκε η δημοτική αρχή Ζακύνθου (ΝΔ) μετά τη χτεσινή απεργία των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς που αντέδρασαν με καθολική συμμετοχή και δυναμικά στις άθλιες αξιώσεις της. Συγκεκριμένα, ο Δήμος Ζακύνθου όχι μόνο έχει επιβάλει συμβάσεις με μίσθωση έργου, λες και είναι εργολάβοι, αλλά απαίτησε να υπογράψουν νέα κατάπτυστη σύμβαση με 100 ευρώ λιγότερες αποδοχές σε σχέση με πέρσι (από 850 ευρώ πέρσι, φέτος 750), με τη φαιδρή δικαιολογία πως δεν επαρκούν τα χρήματα που διαθέτει για τους παιδικούς σταθμούς.

Η αποφασιστική στάση των εργαζομένων ματαίωσε τα αντεργατικά σχέδια και η συνέχεια δόθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο που ακολούθησε, όπου η δημοτική αρχή, κάτω από την πίεση των εργαζομένων και της ΔΑΣ, δεσμεύτηκε πως θα ισχύσει ό,τι και πέρσι, ενώ παράλληλα υποσχέθηκε πως θα απαντήσει εγγράφως σήμερα στο αίτημα της αύξησης των 100 ευρώ που διεκδικούν οι εργαζόμενοι. Οι εργαζόμενοι, περνώντας στην επίθεση, απαίτησαν μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα με ταυτόχρονη υπογραφή ικανοποιητικών ΣΣΕ, καταγγέλλοντας παράλληλα τις συμβάσεις έργου και τις ελαστικές μορφές απασχόλησης.

Στο πλευρό των εργαζομένων βρίσκεται και το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου, το οποίο σε ανακοίνωσή του σημειώνει πως «είναι ευθύνη όλων μας να προστατεύσουμε το λειτούργημα που κάνουν οι εργαζόμενοι των παιδικών σταθμών. Η διαπαιδαγώγηση σ' αυτήν την ευαίσθητη ηλικία που βρίσκονται τα παιδιά μας παίζει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς τους». Καταλήγοντας, τονίζει: «Δεν μπορούμε να μένουμε αμέτοχοι στην αυθαιρεσία που κάνει η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ζακυνθίων, κατ' εντολή των κυβερνήσεων τόσο του ΠΑΣΟΚ χθες όσο και της ΝΔ σήμερα. Αντί να λειτουργούν κρατικοί - δωρεάν βρεφονηπιακοί - παιδικοί σταθμοί, δημόσια κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και νηπίων, οδηγούν την προσχολική αγωγή στην υποβάθμιση και την εμπορευματοποίηση».

Στη Θεσσαλονίκη

Την ίδια ώρα, στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης εγκρινόταν κατά πλειοψηφία η πρόταση της διοίκησης του δήμου για την πρόσληψη άλλων 50 εργατών και εργατριών για τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου με το καθεστώς της μερικής απασχόλησης. Πριν από λίγες μέρες, 200 εργαζόμενοι προσλήφθηκαν με μερική απασχόληση στην υπηρεσία Πρασίνου, με τις ψήφους ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και Μπουτάρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ