Παρασκευή 3 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΤΕΣ
Βήμα κλιμάκωσης για ΒΑΕ και Ασφαλιστικό

Η μάχη συνεχίζεται τη Δευτέρα 6 Οκτώβρη, στις 5.30 μ.μ., με τη ΓΣ της Ενωσης Ηλεκτροτεχνιτών Νομού Αττικής (Γ΄ Σεπτεμβρίου 48β, 2ος όροφος)

Οι απεργοί ηλεκτροτεχνίτες ξεκινούν την πορεία
Οι απεργοί ηλεκτροτεχνίτες ξεκινούν την πορεία
Με 24ωρη απεργία και κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας απάντησαν, προχτές, στην «έξωση» του κλάδου απ' τα ΒΑΕ, η Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών Νομού Αττικής και το Σωματείο Ηλεκτρολόγων και Εγκαταστάσεων Πλοίων Αττικής και Νήσων.

«Από πέρυσι ζούμε τη νέα αντιασφαλιστική λαίλαπα», σημείωσε, μιλώντας στη συγκέντρωση που έγινε στην πλατεία Ομόνοιας, ο Θανάσης Παναγιωτόπουλος, πρόεδρος του Σωματείου Ηλεκτρολόγων και Εγκαταστάσεων Πλοίων Αττικής και Νήσων. Και μεταξύ άλλων επισήμανε: «Καλούμε κάθε εργαζόμενο να πάρει μέρος στον αγώνα μας, όχι μόνο να ανατρέψουμε τη θέλησή τους να βγάλουν ειδικότητες από τα ΒΑΕ, αλλά να προστεθούν κι άλλοι κλάδοι».

Οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε πορεία μέχρι τα γραφεία του υπουργείου Απασχόλησης στη Σταδίου. Αν και είχε προγραμματιστεί συνάντηση, η ηγεσία του υπουργείου απέφυγε ουσιαστικά να τους δει, γι' αυτό και οι διαδηλωτές αποχώρησαν διαμαρτυρόμενοι. Ξεκαθαρίζοντας, βέβαια, ότι θα κλιμακώσουν την πάλη τους, συντονίζοντας τα αγωνιστικά τους βήματα με όλη την εργατική τάξη. Στο πλευρό των απεργών, βρέθηκε αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας και της Γραμματείας Αθήνας του ΠΑΜΕ.

Οι εξελίξεις συμπληρώνουν ό,τι ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του 1980, όταν εκτός ΒΑΕ βγήκαν εκείνοι που είχαν άδεια τεχνίτη μετά από εξετάσεις που έδωσαν στο υπουργείο (που τότε μάλιστα ήταν η πλειοψηφία του κλάδου). Σήμερα πετιούνται εκτός και όσοι έχουν δίπλωμα από σχολή. Παρά την εντεινόμενη επίθεση, η συμβιβασμένη πλειοψηφία της κλαδικής Ομοσπονδίας όχι μόνο δεν αξιοποιεί τις αγωνιστικές διαθέσεις του κλάδου (που αποτύπωσε και η συμμετοχή στη χτεσινή απεργία), αλλά ευνοεί την ηττοπάθεια. Οπως κατήγγειλαν τα ταξικά συνδικάτα, σε πρόσφατη συνεδρίαση η πλειοψηφία της διοίκησης πρότεινε απλά να γίνει 4ωρη στάση εργασίας μες στον Οκτώβρη...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ