Παρασκευή 3 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΧΙ στη δημιουργία πεδίου βολής στη Μαυρόπετρα

Ανακοίνωση της ΝΑΣ Εβρου και της «Δημοτικής Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» Αλεξανδρούπολης

Να απορρίψουν την πρόταση δημιουργίας πεδίου βολής στην περιοχή Μαυρόπετρας ζητάνε από το Νομαρχιακό Συμβούλιο Εβρου και το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης οι παρατάξεις «Δημοτική Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» Αλεξανδρούπολης και «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» (ΝΑΣ) Εβρου. Επίσης, καλούν τους φορείς της περιοχής να σηκώσουν φραγμό σ' ένα τέτοιο ενδεχόμενο, υπενθυμίζοντας ότι η πείρα αγωνιστικών κινητοποιήσεων στον Ψηλό Στάλο του Διδυμότειχου δείχνουν το δρόμο, το πώς δηλαδή μπορεί να αποτραπεί η ίδρυση ενός τέτοιου πεδίου βολής.

Οπως τονίζεται σε ανακοίνωση των δύο παρατάξεων, κυβέρνηση και υπουργείο Εθνικής Αμυνας προετοιμάζουν το έδαφος εδώ και καιρό για να ιδρυθεί ΝΑΤΟικό πεδίο βολής στην περιοχή Μαυρόπετρας σε έκταση περίπου 25.000 στρεμμάτων. Λόγος γίνεται για έκταση με δάσος και άλλη δασική έκταση ανάμεσα στους οικισμούς της Αισύμης, του Αβαντα και της Κίρκης.

«Αυτό το πεδίο βολής θα χρησιμοποιηθεί για τη δοκιμή βλημάτων με απεμπλουτισμένο ουράνιο που αποδεδειγμένα ενοχοποιείται για καρκίνους. Ενώ για να κατασκευαστεί και να λειτουργήσει θα χρειαστεί να θυσιαστεί το δάσος της περιοχής, καλλιεργήσιμη έκταση και, βέβαια, θα καταστραφεί η πολύ πλούσια πανίδα της περιοχής. Σε περίπτωση λειτουργίας πεδίου βολής, ο οικισμός του Αβαντα θα βρίσκεται, πλέον, σε έναν κλοιό ανάμεσα στον εν λειτουργία σκουπιδότοπο, στη βιομηχανική ζώνη και στα απόβλητά της και στο πεδίο βολής. Ο οικισμός μετατρέπεται σε χαβούζα του Νομού» στην περίπτωση αυτή, αναφέρεται στην ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ