Σάββατο 4 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ
Καθήκον όλων η συμμετοχή στη σύσκεψη

Για την επερχόμενη απεργία προετοιμάζονται οι ταξικές δυνάμεις, την Τρίτη, στις 6 μ.μ., στο θέατρο «Ακάδημος»

Καθοριστικής σημασίας για την οργάνωση της πάλης είναι η σύσκεψη της Τρίτης

Motion Team

Καθοριστικής σημασίας για την οργάνωση της πάλης είναι η σύσκεψη της Τρίτης
Μεγάλη σημασία για την οργάνωση της πάλης και την απεργία που έχουν ήδη εξαγγείλει Ομοσπονδίες, Συνδικάτα και Εργατικά Κέντρα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, αποκτά η πλατιά συνδικαλιστική Σύσκεψη την οποία καλεί για την ερχόμενη Τρίτη 7 Οκτώβρη η Εκτελεστική Γραμματεία.

Η σπουδαιότητα της σύσκεψης, που θα ξεκινήσει στις 6 μ.μ. στο θέατρο «Ακάδημος», ενισχύεται και από το γεγονός ότι τη Δευτέρα αναμένεται να αναγγελθεί πανεργατική πανελλαδική απεργία, με πιο πιθανή ημερομηνία την 21η Οκτώβρη, μέρα κατά την οποία οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο έχουν ήδη ανακοινώσει ότι θα απεργήσουν σε συντονισμό με τους συναδέλφους τους στον ιδιωτικό τομέα. Η παρουσία όλων των αγωνιστών συνδικαλιστών είναι απαραίτητη, μπροστά στην ένταση της αντεργατικής επίθεσης και της αναγκαίας ταξικής απάντησης από τους εργαζόμενους.

Πολύμορφη δράση

Παράλληλα με την προετοιμασία της σύσκεψης, οι ταξικές δυνάμεις κλιμακώνουν τις παρεμβάσεις τους σε όλα τα μέτωπα, με αιχμή τα ΒΑΕ, την Κοινωνική Ασφάλιση, τα ευρύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν συνολικά οι εργαζόμενοι. Σ' αυτό το πλαίσιο, οι Γραμματείες Αθήνας και Πειραιά του ΠΑΜΕ διοργανώνουν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Απασχόλησης για το επιχειρούμενο πετσόκομμα των ΒΑΕ, την ερχόμενη Τρίτη, στις 10 π.μ. Η Γραμματεία Πειραιά προγραμματίζει ακόμα συνελεύσεις, περιοδείες και συσκέψεις σε όλους τους εργασιακούς χώρους.

Την κατάληψη του ΤΕΑΥΦΕ συνεχίζουν και οι εργαζόμενοι στο Φάρμακο με απόφαση της Ομοσπονδίας τους, αντιπαλεύοντας το νόμο Πετραλιά και τις οδυνηρές συνέπειες που θα έχει για τα δικαιώματά τους η εφαρμογή του. Ο νόμος, εκτός των άλλων, προβλέπει την «επίταξη» των κτιρίων του Ταμείου και τη λεηλάτηση της περιουσίας του.

Συνελεύσεις Σωματείων

Με στόχο την καλύτερη προετοιμασία των επερχόμενων κινητοποιήσεων, μια σειρά από ταξικά σωματεία προγραμματίζουν τις επόμενες μέρες Γενικές Συνελεύσεις:

  • Η Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών νομού Αττικής, τη Δευτέρα, 6 Οκτώβρη, στις 5.30 μ.μ., στα γραφεία της (Γ΄ Σεπτεμβρίου 48β, 2ος όροφος). Η Συνέλευση είναι σημαντική, μετά και την πετυχημένη απεργία των εργαζομένων του κλάδου την 1 του Οκτώβρη, με αίτημα την παραμονή και επέκταση των ΒΑΕ, μαζί με τους συναδέλφους τους Ηλεκτρολόγους Πλοίων.
  • Με θέμα την οργάνωση της απεργίας και άλλα ζητήματα του κλάδου, αύριο 5 Οκτώβρη, το Σωματείο Εργαζομένων Ιδιωτικών Κλινικών, Γηροκομείων και Διαγνωστικών Κέντρων καλεί σε γενική συνέλευση, στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, Μάρνη και Γ΄ Σεπτεμβρίου 48β, 2ος όροφος, στις 11 π.μ.
  • Εκλογοαπολογιστική συνέλευση πραγματοποιεί την ερχόμενη Πέμπτη, 9 Οκτώβρη, στις 8 το βράδυ και το Σωματείο Εργαζομένων Καζίνου - Ξενοδοχείου και Τελεφερίκ Πάρνηθας.
  • Τέλος, σε γενική συνέλευση καλεί τα μέλη του, την Τετάρτη, 8 Οκτώβρη, στις 6 το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (2ος όροφος), καλεί ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ανωνύμων Εταιρειών και Γραφείων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ