Τρίτη 7 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕΒΓΑΛ
Εκλεισαν ξανά το εργοστάσιο

Απεργία το περασμένο Σάββατο για τη Σύμβαση και τις απολύσεις

Νέα απάντηση στις αντεργατικές μεθοδεύσεις της εργοδοσίας έδωσαν οι εργατοϋπάλληλοι της ΜΕΒΓΑΛ - στο υποκατάστημα της Αθήνας - κατεβαίνοντας σε 24ωρη απεργία το περασμένο Σάββατο, με απόφαση του κλαδικού Συνδικάτου Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών. Οι εργαζόμενοι απαιτούν την εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και την ανάκληση της απόλυσης του συναδέλφου τους Αγγ. Τριανταφύλλου - αποκορύφωμα της εργοδοτικής τρομοκρατίας - που είχε πρωτοστατήσει στην οργάνωση του αγώνα. Το επόμενο διάστημα αναμένεται η συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Εχοντας δίπλα τους εκπροσώπους από άλλα ταξικά συνδικάτα, έδωσαν τη μάχη για την περιφρούρηση της απεργίας, σπάζοντας το κλίμα τρομοκρατίας που προσπαθεί να καλλιεργήσει η εργοδοσία, με τη στήριξη και του εργοδοτικού συνδικαλισμού. Από την ώρα έναρξης της απεργίας - στις τρεις το πρωί του Σαββάτου - εργαζόμενοι από τη ΜΕΒΓΑΛ, μαζί με το Κλαδικό Συνδικάτο και την Ομοσπονδία, αλλά και συνδικάτα από τον Επισιτισμό, Τουρισμό, Φάρμακο, Μέταλλο, Χαρτί, Λιθογράφους, Εμποροϋπάλληλους, Τηλεπικοινωνίες, τις ταξικές δυνάμεις από το Χρηματοπιστωτικό Σύστημα και άλλους κλάδους, βρέθηκαν στις πύλες της επιχείρησης έως αργά το πρωί.

Η εργοδοσία προσπάθησε να σπάσει την απεργία, βγάζοντας έξω τα φορτηγά για τη διανομή πολλές ώρες νωρίτερα από την έναρξη της απεργίας, ενώ η αστυνομία ήταν παρούσα σχεδόν καθ' όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ