Τρίτη 7 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Συνελεύσεις και αγωνιστικές αποφάσεις

Με το βλέμμα στραμμένο στην πρώτη κινητοποίηση της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς, την Παρασκευή 10 Οκτώβρη, φοιτητές και σπουδαστές προχωρούν σε γενικές συνελεύσεις στους συλλόγους τους.

Η ΠΚΣ καλεί τους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους να αποφασίσουν τη συμμετοχή τους και να δώσουν δυναμικό «παρών» στις κινητοποιήσεις για να απαιτήσουν: Να δοθούν σε όλους ανεξαιρέτως τους φοιτητές και σπουδαστές δωρεάν όλα τα απαραίτητα βιβλία. Να μην περάσει η κάρτα και η λίστα συγγραμμάτων. Να καταργηθεί ο νόμος για τα κολέγια, να μην εφαρμοστεί η οδηγία της ΕΕ για τα ΚΕΣ. Να καταργηθεί συνολικά ο νόμος πλαίσιο και όλοι οι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Να σταματήσει κάθε επιχειρηματική λειτουργία σε πανεπιστήμια - ΤΕΙ.

Η κινητοποίηση στην Αθήνα προγραμματίζεται για τις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια. Τις επόμενες μέρες προγραμματίζεται ο κύριος όγκος των γενικών συνελεύσεων των συλλόγων ενώ μέχρι στιγμής σε κινητοποιήσεις στις πόλεις την Παρασκευή καλούν οι σύλλογοι φοιτητών: Κτηνιατρικής Θεσ/νίκης, Νηπιαγωγών, Δασκάλων και Φιλοσοφικής Ρεθύμνου και ο σύλλογος σπουδαστών ΤΕΙ Ρεθύμνου. Ακόμα, σε κινητοποίηση την Πέμπτη 9 Οκτώβρη στην Πάτρα καλεί ο σύλλογος Εστίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ