Τρίτη 7 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΠΑΛ ΡΑΦΗΝΑΣ
Ενόχλησε η εξόρμηση και κάλεσαν την αστυνομία

Καταγγελία της ΟΒ Ραφήνας της ΚΝΕ

Τη διευθύντρια του ΕΠΑΛ Ραφήνας, η οποία την περασμένη Παρασκευή 3 Οκτώβρη κάλεσε την αστυνομία για να απομακρύνει μέλη της ΚΝΕ που μοίραζαν στους μαθητές έξω από το σχολείο ανακοινώσεις καλώντας στον αγώνα για δωρεάν δημόσια παιδεία, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Οργάνωση Βάσης Ραφήνας της ΚΝΕ.

Η ΟΒ Ραφήνας της ΚΝΕ καλεί τους μαθητές «να βγάλουν συμπεράσματα και να καταδικάσουν τέτοιες αντιδημοκρατικές και αντιπαιδαγωγικές μεθόδους». Ειδικότερα, αυτή την περίοδο των μαθητικών εκλογών, όπως επισημαίνει, οι μαθητές πρέπει να λάβουν υπόψη τέτοια φαινόμενα. «Μαθητικές κοινότητες και μαθητικά συμβούλια πρέπει να έχουν λόγο και άποψη για όλα τα θέματα που αφορούν το σχολείο και την παιδεία. Να μην είναι έρμαια του καθενός (...) να αγωνιστούν και να διεκδικούν όσα δικαιούνται και τους ανήκουν» σημειώνει. Τέλος, καλεί τους μαθητές να διεκδικήσουν ένα ενιαίο δωδεκάχρονο υποχρεωτικό σχολείο για όλους, σχολείο που θα παρέχει πραγματική μόρφωση και θα διαμορφώνει ολοκληρωμένες προσωπικότητες.

Στην Αλεξανδρούπολη

ΟΝΝΕΔίτες και ασφαλίτες από κοινού, επιχείρησαν χτες το πρωί να τρομοκρατήσουν μαθητές - μέλη της ΚΝΕ, στην προσπάθειά τους να σταματήσουν κινητοποίηση που βρισκόταν σε εξέλιξη στο 1ο Ενιαίο Λύκειο Αλεξανδρούπολης. Οι άνδρες της Ασφάλειας ζήτησαν τα στοιχεία των μαθητών και αποχώρησαν μόνο όταν στελέχη της Κομματικής Οργάνωσης Εβρου τους έδωσαν τα δικά τους στοιχεία της αστυνομικής ταυτότητας.

Σε σχετική ανακοίνωση της ΚΝΕ τονίζεται: «Δε διστάζουν να χρησιμοποιούν τραμπούκους, ΟΝΝΕΔίτες και ασφαλίτες, αξιοποιώντας την πείρα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ με τα μαθητοδικεία και το χτύπημα των μαθητικών αγώνων, οι οποίοι απώτερο στόχο έχουν την περαιτέρω εφαρμογή των αντιεκπαιδευτικών μέτρων του κεφαλαίου και προσπαθούν να τρομοκρατήσουν και να βάλουν εμπόδια στους αγώνες των μαθητών για ένα σχολείο που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες μας». Και η ΚΝΕ καλεί τους μαθητές σε άμεση απάντηση, να σπάσουν την τρομοκρατία, να οργανώσουν και να περιφρουρήσουν τους αγώνες τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ