Σάββατο 7 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απελαύνεται οικογένεια Κούρδων

Ο Τζ. Χικμέτ προσέφυγε στο ΣτΕ και ζητάει να ακυρωθεί η απόφαση του υπουργού Δημόσιας Τάξης για απέλασή του στην Τουρκία

Οικογένεια Κούρδων απελαύνεται από τη χώρα μας, επειδή ο αρχηγός της Τζερτζερσόϊ Χικμέτ, 39 χρόνων, ανέπτυξε πλούσια πολιτική δραστηριότητα στην Αθήνα μέσα από τις γραμμές του PKK.

Στο σκεπτικό της απόφασης απέλασης, αναφέρεται ότι ο Τζ. Χικμέτ «ανέπτυξε έκνομη δραστηριότητα στη χώρα μας, ικανή να δικαιολογήσει το χαρακτηρισμό του, ως ατόμου επικίνδυνου για τη δημόσια τάξη»! Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι στην Τουρκία αγωνίστηκε μέσα από το ΡΚΚ, ενώ και στη χώρα μας δραστηριοποιείται για τα δίκαια του κουρδικού προβλήματος.

Με προσφυγή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ο Τζ. Χικμέτ ζητάει να ακυρωθεί η απόφαση του υπουργού Δημόσιας Τάξης για την απέλασή του.

Είναι η δεύτερη φορά, σε διάστημα τεσσάρων μηνών, που γίνεται προσφυγή στο ΣτΕ από Τούρκους και Κούρδους για να μην απελαθούν και παραδοθούν στο καθεστώς της Αγκυρας. Στις 10 Ιουλίου είχε προσφύγει στο ΣτΕ ο Τούρκος δημοσιογράφος Χαλίλ Γιουρτζόγλου, ο οποίος, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, διώκεται από τις αρχές της Αγκυρας για τις πεποιθήσεις και την πολιτική του δράση.

Στην προσφυγή που κατέθεσε χτες στο ΣτΕ, ο Κούρδος Τζ. Χικμέτ ισχυρίζεται ότι ο χαρακτηρισμός «για έκνομη δραστηριότητα» στην Ελλάδα δεν αποδεικνύεται ούτε στοιχειοθετείται από τις κείμενες διατάξεις και τον ελληνικό Ποινικό Κώδικα.

Παράλληλα, υποστηρίζει ότι αυτός και η γυναίκα του συμμετείχαν στις δραστηριότητες του ΡΚΚ στην Αθήνα, ενώ στις διαδηλώσεις υπέρ του Οτσαλάν, οι εικόνες, όπου εμφανιζόταν, μεταδόθηκαν και στην Τουρκία, μέσω των τηλεοπτικών δικτύων, αλλά και του Τύπου στην Τουρκία. Συνεπώς, η πολιτική του δράση είναι γνωστή στην Τουρκία και σε περίπτωση που θα απελαθεί κινδυνεύει η ζωή η δική του και της οικογένειάς του.

Και στην Τουρκία πριν την εγκατάλειψη της πατρίδας του, ισχυρίζεται στην προσφυγή του στο ΣτΕ, αγωνίστηκε μέσα από το ΡΚΚ, συνελήφθη πολλές φορές από την Αστυνομία, φυλακίστηκε, βασανίστηκε και απειλήθηκε η ίδια του η ζωή.

Στην Ελλάδα συνεχίζει να δραστηριοποιείται υπέρ του κουρδικού ζητήματος, μέσα στα πλαίσια των ελληνικών νόμων και αν απελαθεί κινδυνεύει η ζωή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ