Τετάρτη 8 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΚΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΣΤΑ ΜΕΡΗ ΜΑΣ Η ΚΡΙΣΗ...

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΗΣ ΜΕ ΑΞΙΕΣ: «Ο "καπιταλισμός - καζίνο" είχε εγκαίρως περιγραφεί ως ανισόρροπος και προβληματικός (...) το δυστύχημα είναι ότι ακόμη και τώρα οι περισσότεροι (...) δεν κατανοούν ότι τούτη η κρίση είναι βαθιά, αποτέλεσμα της απορύθμισης του συστήματος, το οποίο σταδιακά έπαψε να αποτιμά ορθολογικά τις αξίες, το κεφάλαιο και την εργασία (...) χρειάζονται ισχυρές ηγεσίες, ικανές να διατυπώσουν, να υπερασπίσουν και τελικώς να επιβάλουν μια νέα κοινωνική συνθήκη, ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο, ένα new deal της εποχής μας, ικανό να εγγυηθεί το μέλλον» (ο Αντώνης Καρακούσης στο ΒΗΜΑ).

ΘΡΑΣΟΣ, `Η ΒΛΑΚΕΙΑ; «Να επιτεθούμε στο κέρδος όχι με προπαγανδιστικά συνθήματα, αλλά με πρακτικές προτάσεις. Αυτό που ξεκίνησε στις ΗΠΑ (...) δείχνει μια κατεύθυνση: οι διαδηλωτές ζητούν να δοθούν τα 700 δισ. σε αυτούς που χάνουν τα σπίτια τους. Ας ζητήσουμε κι εμείς, εδώ στη χώρα μας, να υποχρεωθούν οι τράπεζες να επιστρέψουν ένα μεγάλο τμήμα των κερδών τους σε όσους από τους δανειζόμενους έχουν βρεθεί σε δεινή θέση, κοινωνικοποιώντας έτσι - έστω παροδικά - χρηματικό κεφάλαιο» (άβυσσος η ψυχή του Συνασπισμένου αντικαπιταλιστή Χρήστου Λάσκου στην ΑΥΓΗ).

ΚΑΤΑΚΑΗΜΕΝΟ ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ: «Η παρούσα κρίση συνιστά μείζονα πρόκληση για την Ενωμένη Ευρώπη. Ουδείς φυσικά πρέπει να αναμένει θαύματα από αυτήν. Η ΕΕ όμως οφείλει να συνειδητοποιήσει ότι η εποχή των άτεγκτων κριτηρίων της Συνθήκης του Μάαστριχτ δεν είναι πλέον παρά κατάλοιπο μιας άλλης μακρινής εποχής» (ο Αγγελος Αθανασόπουλος στο ΒΗΜΑ).

ΝΑΤΟΙ, ΝΑΤΟΙ ΟΙ ΛΩΠΟΔΥΤΕΣ! «Δεν "ψυλλιάζεται" το υφυπουργείο Εμπορίου πως "κάτι" δεν πάει καλά, όταν βλέπει πως σε σύνολο 100.000 "κωδικών" προϊόντων της αγοράς, τους περίπου 15.000 τους διακινούν 39 εταιρείες, οι οποίες το τελευταίο διάστημα έχουν αλλάξει τιμές σε 4.578 και από αυτές τις αλλαγές προέκυψαν αυξήσεις έως και 70% σε 4.434 προϊόντα και μειώσεις σε 144;» (η απορία του Θ. Οικονομόπουλου στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ