Σάββατο 11 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΔΗΓΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ «ΕΛΕΥΘΕΡΑΚΟΥ»
Απεργία διαρκείας

Με απεργία διαρκείας που ξεκίνησαν την περασμένη Τετάρτη είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν πλέον οι περίπου 35 οδηγοί στη μεταφορική εταιρεία «Ελευθεράκου» (μεταφορές αυτοκινήτων) στον Ασπρόπυργο, ώστε να μπει τέλος στις παρανομίες του επιχειρηματία, καταπατώντας κάθε είδους εργασιακό δικαίωμα και ταυτόχρονα βάζοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των ίδιων, αλλά και του κόσμου από τα επικίνδυνα οχήματα της επιχείρησης.

Οπως κατήγγειλαν χτες, έξω από την πύλη της επιχείρησης, εργαζόμενοι, αλλά και συνδικαλιστές από το ταξικό κλαδικό Σωματείο Οδηγών «ΕΡΜΗΣ», το οποίο συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ, ο επιχειρηματίας από το Νοέμβρη του 2006 κήρυξε πτώχευση χωρίς να ενημερώσει κανέναν, μεταβίβασε τα οχήματα σε άλλη εταιρεία και συνέχισε να λειτουργεί με πλαστά έγγραφα. Την ίδια στιγμή, οι νταλίκες κυκλοφορούν με χαλασμένα λάστιχα, χωρίς συντήρηση, παράνομες άδειες και βιβλία κυκλοφορίας. Αποτέλεσμα, οι οδηγοί να τρέμουν καθημερινά για ατυχήματα, αλλά και να συλληφθούν. Οπως κατήγγειλαν ακόμα, από το 2006 εργάζονται ανασφάλιστοι, οι αποδείξεις πληρωμής είναι απλά χαρτιά, ενώ πρόσφατα είδαν τα ονόματά τους σε καταστάσεις προσωπικού άλλης εταιρείας!

Μιλώντας στο «Ρ» ο Μιχάλης Παπαδόπουλος, επίτιμος πρόεδρος του Συνδικάτου Οδηγών «ΕΡΜΗΣ», επισήμανε ότι «κυβέρνηση και κρατικοί μηχανισμοί είναι υπεύθυνοι για τη σημερινή κατάσταση στον Ελευθεράκο γιατί έχουν αφήσει ανενόχλητο τον εργοδότη να ασυδοτεί». Ταυτόχρονα, επισήμανε, εκτός από την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, να κάνουν βήμα αγωνιστικής συσπείρωσης με τη συμμετοχή τους στις εκλογές (11 έως 26 Οκτώβρη) για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο κλαδικό Σωματείο Οδηγών Φορτηγών με έδρα τον Πειραιά, να υπερψηφίσουν την ΕΣΑΚ και να απαλλάξουν το σωματείο από τον εργοδοτικό συνδικαλισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ