Σάββατο 11 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Περαιτέρω στρατιωτικοποίηση των Σωμάτων Ασφαλείας

Πιο «πειθαρχημένο» και με λιγότερα δικαιώματα αστυνομικό προσωπικό, θέλει η κυβέρνηση, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικότερα ενάντια στο λαϊκό κίνημα. Αυτό τόνισε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ, Αντώνης Σκυλλάκος, κατά τη διάρκεια συζήτησης Ερώτησής του για τις αλλαγές που προωθούνται στους πειθαρχικούς κανονισμούς της ΕΛΑΣ και τις προσπάθειες περιορισμού δημοκρατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

Από την πλευρά της κυβέρνησης, ο υφυπουργός Εσωτερικών Π. Χηνοφώτης προσπάθησε να παρουσιάσει τις αλλαγές που σχεδιάζονται (μέσω σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος) ως ...νομοτεχνική διαδικασία. Υποστήριξε ότι επιδιώκεται οι διατάξεις του πειθαρχικού δικαίου «να είναι πληρέστερες και νομοτεχνικά αρτιότερες. Κωδικοποιούνται ως ενιαίο κείμενο όλες οι πειθαρχικές διατάξεις που μέχρι σήμερα βρίσκονται διάσπαρτες σε τρία νομοθετήματα», ενώ «προσαρμόζονται και στον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα».

«Υπάρχει ένα συγκεκριμένο στρατηγικό σχέδιο», σχολίασε, παρεμβαίνοντας ο βουλευτής του ΚΚΕ. «Να αφαιρεθούν δικαιώματα που αφορούν τους εργαζόμενους στα Σώματα Ασφαλείας και να υπάρξει ένας αυταρχισμός και μια στρατιωτικοποίηση πολύ μεγαλύτερη από το παρελθόν, με στόχο οι μηχανισμοί καταστολής να είναι πιο αποδοτικοί απέναντι στο λαϊκό κίνημα». Κι αυτό διότι υφίσταται ανάγκη «μεγαλύτερης θωράκισης του συστήματος απέναντι στις κοινωνικές διαμαρτυρίες, οι οποίες οπωσδήποτε θα είναι οξύτερες λόγω της οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζεται και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ