Σάββατο 11 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Στόχος μας οι ... 1.000 νεκροί κάθε χρονιά!

Μακάβρια κόντρα ΝΔ - ΠΑΣΟΚ στη Βουλή για την οδική ασφάλεια

Σε έναν μακάβριο δικομματικό ανταγωνισμό μετέτρεψαν χτες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τη συζήτηση στη Βουλή Επερώτησης για την οδική ασφάλεια, διαγκωνιζόμενοι για το ποιος είχε ...τους λιγότερους νεκρούς, σύμφωνα με τις στατιστικές μελέτες.

Στη συζήτηση κυριάρχησαν οι αντεγκλήσεις περί «ανευθυνότητας» και «έλλειψης οργάνωσης». Ενδεικτική ήταν η αναφορά του υπουργού Μεταφορών Κ. Χατζηγάκη, σύμφωνα με την οποία «στόχος όλων των κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης είναι η μείωση των νεκρών, κατά 50% το 2010, σε σχέση με το 2000. Το 2000 είχαμε 2.103 νεκρούς. Και πρέπει να πάμε σε έναν αριθμό που να προσεγγίζει, με βάση το σχέδιο, τους 1.000 το 2010»!

Αντίστοιχα, εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ ο Χρ. Παπουτσής ανέφερε ότι «κατά το τρίμηνο Ιουνίου - Αυγούστου καταγράφηκαν 118 νεκροί περισσότεροι σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Δηλαδή είχαμε αύξηση 32%», υποστηρίζοντας ότι «αυτή είναι η πραγματικότητα της κυβέρνησης της ΝΔ».

Η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη επισήμανε ότι θα χάνονται ζωές στις εθνικές οδούς όσο οι πολιτικές για την οδική ασφάλεια καθορίζονται με γνώμονα το όφελος των κατασκευαστικών και των ασφαλιστικών εταιρειών. «Δεν μπορούμε να κάνουμε φιλικό διακανονισμό με τα δυο κόμματα, που έχουν κυβερνήσει τη χώρα από το 1974 και μετά, ποιος είχε περισσότερους νεκρούς και ποιος είχε λιγότερους νεκρούς», σχολίασε η Λ. Κανέλλη. Και συνέχισε επισημαίνοντας ότι πρέπει να «πάμε στην ουσία, αν είναι λαϊκός ο προσανατολισμός και αν μερικά πράγματα είναι αγαθά, όπως ο δημόσιος δρόμος και η δημόσια κυκλοφορία»!

Οπως σημείωσε, «η ανυπαρξία συντήρησης του εθνικού οδικού δικτύου είναι αυτή που σκοτώνει», αναρωτώμενη παράλληλα «πού έχουν πάει τα λεφτά του Ταμείου για τη συντήρηση; Εχουν πάει σε δύο μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες που έχουν πάρει την ευθύνη! Αυτές οι δύο μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες έχουν την ευθύνη της συντήρησης των δρόμων τους. Οι δρόμοι τους, όμως, είναι το 10% των 50.000 χιλιομέτρων που μας λέτε! Πάνε τα λεφτά! Θα τα παίρνουν ιδιώτες! Γι' αυτό ο κόσμος αντιδρά».

Αναφερόμενη στο θέμα της σήμανσης του εθνικού δικτύου, είπε: «Να πάτε να πληρώσετε το πόδι της 20χρονης που της κόπηκε στη Σκύρο, περνώντας από δρόμο όπου από καταβολής του δρόμου έχει και μια σήμανση που λέει "προσοχή κατολισθήσεις". Και τι θα σου κάνει ο οδηγός εκεί; Θα στέκεται και θα περιμένει να δει αν θα γίνει κατολίσθηση; Η κοπέλα πέρασε. Για διακοπές πήγαινε και έπεσε ένας βράχος και της έκοψε το πόδι...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ