Τρίτη 14 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 21 ΟΚΤΩΒΡΗ
Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία

Την κρίση να την πληρώσουν οι κεφαλαιοκράτες, τονίζει το ΠΑΜΕ, εντείνοντας τη μάχη για την απεργιακή κινητοποίηση

Πληθαίνουν καθημερινά οι δραστηριότητες των ταξικών δυνάμεων σε όλη τη χώρα για την προετοιμασία της πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας στις 21 του Οκτώβρη και των απεργιακών συγκεντρώσεων που θα διοργανώσει το ΠΑΜΕ. Στην Αθήνα, η συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Ομόνοιας, και στη Θεσσαλονίκη στις 10.30 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Καθώς τα κόμματα του κεφαλαίου εντείνουν την προπαγάνδα σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων με αφορμή την κρίση, κεντρικό στοιχείο στην προετοιμασία της απεργίας αναδεικνύεται η ανάγκη να συγκρουστούν οι εργαζόμενοι με την πολιτική που τους ζητάει νέες θυσίες για να σωθούν τα κέρδη της πλουτοκρατίας. Να προβάλουν διεκδικήσεις που θα προστατεύσουν τη λαϊκή οικογένεια από την κρίση για την οποία καμιά ευθύνη δεν έχουν οι εργαζόμενοι.

Ανάμεσα στις άλλες Ομοσπονδίες, απόφαση για συμμετοχή στην απεργία έχει πάρει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος - Ακροάματος. Κάλεσμα στους εργαζόμενους να συνδυάσουν τη μάχη των εκλογών με αυτή της απεργίας απευθύνει, με ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, που στις 21 Οκτώβρη διοργανώνει προσυγκέντρωση στις 9.30 π.μ. στην πλατεία Κάνιγγος.

Το πρόγραμμα των εξορμήσεων στην Αθήνα για τις επόμενες μέρες διαμορφώνεται ως εξής: Την Τρίτη 14/10: Εμπορικά καταστήματα της οδού Ερμού, HONDOS, Εργαζόμενοι Δήμων Ν. Σμύρνης, Γλυφάδας και Αιγάλεω, ICAP, ΕΥΔΑΠ Κηφισίας, εργοτάξιο Παπάγου, ΚΕΡΕΦΥΤ, HELLAS FINANCE, ΟΣΕ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ, φαρμακαποθήκες του κέντρου, ILIAFARM, FARMACON, ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΑΡΑΝΤΗΣ, ΚΑΤΕΧΗΣ, ΚΑΤΣΑΡΗΣ, ΓΚΙΚΑ, φαρμακεία κέντρου, Elite, Τσαγκαράδικα Καλλιθέας, BSB, Motivo, Τσιφ, Νοσοκομείου Συγγρού, ΕΦΕΤ.

Στον Πειραιά

Επί ποδός βρίσκονται οι ταξικές δυνάμεις και στον Πειραιά, όπου η συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 το πρωί στον Ηλεκτρικό Σταθμό της πόλης. Στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, για την καλύτερη προετοιμασία της απεργίας, από χτες έχουν ξεκινήσει στάσεις εργασίας με απόφαση των ταξικών σωματείων και κατά τόπους συγκεντρώσεις για την ενημέρωση των εργατοτεχνιτών. Χτες το μεσημέρι, οι διοικήσεις των σωματείων της Ζώνης συναντήθηκαν με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, απαιτώντας τη λήψη μέτρων για την υγιεινή και ασφάλεια των εργατών, όπως η ενίσχυση των μεικτών 5μελών Επιτροπών, μέτρα για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό της Ζώνης. Ενώ έκαναν σαφές ότι θα αποκρούσουν την επίθεση της κυβέρνησης στα ΒΑΕ, συνολικά στα κοινωνικοασφαλιστικά τους δικαιώματα. Στάσεις εργασίας αρχίζουν από σήμερα και στα εργοστάσια ελαιουργοσαπουνοποιίας ΕΛΑΪΔΑ, ΚΟΛΓΚΕΪΤ, ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗ, ΜΙΝΕΡΒΑ κλπ. Μεγάλη είναι η δράση που αναπτύσσεται και στο χώρο του εμπορίου με καθημερινές εξορμήσεις και περιοδείες σε όλα τα καταστήματα. Σήμερα σειρά έχουν τα ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΣ, ΖΑΡΑ, ΓΚΛΟΥ και ΤΖΑΜΠΟ.

Συσκέψεις
  • Σήμερα Τρίτη, το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών και συναφών επιχειρήσεων νομού Αττικής, στις 6 μ.μ., στα γραφεία του (Μητροπόλεως 10).
  • Αύριο Τετάρτη, το παράρτημα Καλλιθέας του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας διοργανώνει σύσκεψη στα γραφεία του (Θησέως 156).
  • Αύριο Τετάρτη, το Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας πραγματοποιεί Γενική Συνέλευση, στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία του (Γ' Σεπτεμβρίου 48β, 2ος όροφος).
  • Μεθαύριο Πέμπτη, η Γραμματεία Χανίων του ΠΑΜΕ, στις 7.30 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Χανίων. Η απεργιακή συγκέντρωση στα Χανιά έχει οριστεί για τις 10 π.μ. στην πλατεία Νέων Καταστημάτων.
  • Μεθαύριο Πέμπτη, η Γραμματεία Λασιθίου του ΠΑΜΕ, στον Αγιο Νικόλαο, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, στις 7 μ.μ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ