Τετάρτη 15 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Ρατσιστικό παραλήρημα από το ΛΑ.Ο.Σ.

Μόνον η αντιμετώπιση των κοινωνικών, πολιτικών και οικονομικών αιτιών που δημιουργούν την εγκληματικότητα μπορεί να αποτελέσει λύση στο πρόβλημα, επισήμανε στη Βουλή ο εισηγητής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση της Επερώτησης που κατέθεσε ο ΛΑ.Ο.Σ.

Από την πλευρά του ο ΛΑ.Ο.Σ. αξιοποίησε τη συζήτηση για να προβάλλει ξεκάθαρα ρατσιστικές απόψεις συνδέοντας την εγκληματικότητα με τη λαθρομετανάστευση, απαιτώντας περισσότερο αστυνομικό κράτος. Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά του εισηγητή του ΛΑ.Ο.Σ. Κ. Βελόπουλου που ανέφερε ότι «ο μισός αριθμός των φυλακισμένων είναι αλλοδαποί. Οταν εσείς λέτε ότι το σύνολο των αλλοδαπών είναι ένα εκατομμύριο, δηλαδή, το 10% του ελληνικού πληθυσμού και οι μισοί των φυλακισμένων είναι αλλοδαποί, αυτό κάτι σημαίνει». Πρόσθεσε μάλιστα πως στη Γαλλία «πρέπει να καταθέτουν το DNA στην κυβέρνηση όποιοι θέλουν να μπουν στη χώρα, κι εμείς φοβόμαστε να μιλήσουμε για την πάταξη της λαθρομετανάστευσης».

«Η αύξηση της εγκληματικότητας στη χώρα μας καταγράφεται σε συνθήκες της μεγαλύτερης αστυνομοκρατίας που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια, κάτι που δείχνει ότι οι αιτίες αυτής της έξαρσης θα πρέπει να αναζητηθούν αλλού», σχολίασε παρεμβαίνοντας ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γ. Γκιόκας. Τόνισε πως η εγκληματικότητα «είναι αποτέλεσμα των πολιτικών που έχουν ακολουθηθεί όλα αυτά τα χρόνια και οι οποίες έχουν οδηγήσει στο περιθώριο μεγάλες κοινωνικές ομάδες, έχουν μειώσει στο ελάχιστο το λαϊκό εισόδημα, έχουν δημιουργήσει προκλητικές ανισότητες και έχουν πετάξει έξω ακόμα και από τη βασική εκπαίδευση χιλιάδες νέες και νέους».

Ειδικά για το θέμα των μεταναστών σημείωσε πως «είμαστε αντίθετοι με όλες εκείνες τις απόψεις που με άμεσο ή με έμμεσο τρόπο προσπαθούν να αποδώσουν την έξαρση της εγκληματικότητας στην παρουσία των οικονομικών μεταναστών στη χώρα μας. Οι ίδιοι οι οικονομικοί μετανάστες είναι θύματα. Είναι μια φορά θύματα, λόγω των εγκληματικών πολιτικών που τους έδιωξαν από την πατρίδα τους, και είναι και δεύτερη φορά θύματα, εξαιτίας των συνθηκών που συναντούν στις χώρες προορισμού, τις πολιτικές των κλειστών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, της υπερεκμετάλλευσης και της τρομοκρατίας που αντιμετωπίζουν από μεγάλους επιχειρηματίες».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διαφωνούν στη... δοσολογία καταστολής και ενσωμάτωσης (2020-02-11 00:00:00.0)
Κήρυγμα ρατσισμού (2010-01-20 00:00:00.0)
Σε εφαρμογή το σχέδιο «σκούπα και μάντρωμα» (2009-06-13 00:00:00.0)
Πεταμένοι σε χαντάκι (2008-11-27 00:00:00.0)
Μοχλός ενίσχυσης της εκμετάλλευσης των μεταναστών (2000-12-14 00:00:00.0)
Μετανάστες: Tα απόβλητα της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης (2000-01-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ