Τετάρτη 15 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 21 ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΗ
Πλατύ μέτωπο αντίστασης και διεκδίκησης

Νέες απεργιακές αποφάσεις και καλέσματα με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ. Στους τόπους δουλειάς χτίζεται η επιτυχία της κινητοποίησης

Εργαζόμενοι από κάθε κλάδο ρίχνονται στη μάχη της απεργίας με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ
Εργαζόμενοι από κάθε κλάδο ρίχνονται στη μάχη της απεργίας με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ
Με νέες απεργιακές αποφάσεις και καλέσματα, Ομοσπονδίες, Συνδικάτα και ταξικές δυνάμεις απ' όλους τους κλάδους διευρύνουν το μέτωπο που παλεύει με τα αιτήματα του ΠΑΜΕ για την επιτυχία της πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας στις 21 του Οκτώβρη και των απεργιακών συγκεντρώσεων που θα γίνουν σε όλη τη χώρα. Στην Αθήνα, η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ορίστηκε για τις 10.30 π.μ. στην πλατεία Ομόνοιας. Στη Θεσσαλονίκη, στις 10.30 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου και στον Πειραιά, στις 10.30 π.μ., στον Ηλεκτρικό Σταθμό της πόλης.

Σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών τονίζει ότι στον κλάδο, «οι βιομήχανοι είναι πρωταγωνιστές και στα κέρδη και στο κύμα ακρίβειας που σαρώνει το εισόδημα και όμως ακόμα δεν έχουν υπογράψει ΣΣΕ», την ίδια ώρα που με τη στήριξη της κυβέρνησης επιχειρούν να πετάξουν τους μισούς εργαζόμενους εκτός ΒΑΕ. Η Συντονιστική Επιτροπή των Εργαζομένων στους ΟΤΑ σημειώνει ότι με αφορμή την απεργία πρέπει «να γίνει ακόμα πιο φανερό ότι τα κόμματα, οι συνδικαλιστικές παρατάξεις, οι δήμαρχοι που υποστηρίζουν την ΕΕ, τον ευρωμονόδρομο, την κερδοφορία του κεφαλαίου δεν έχουν καμιά σχέση με τα συμφέροντα των εργαζομένων». Κάλεσμα για καθολική συμμετοχή στην απεργία και στη συγκέντρωση που διοργανώνει στις 10.30 π.μ. έξω από το κτίριό του απευθύνει και το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς - Ιθάκης.

Σήμερα Τετάρτη, οι εξορμήσεις του ΠΑΜΕ στην Αθήνα συνεχίζονται ως εξής: Εργαζόμενοι Δήμων Αγ. Δημητρίου, Αγίας Βαρβάρας και Ελληνικού, ACS, FARMALOUX, ΠΑΡΙΣΗΣ, Μπακάκος (Δεληγιώργη), CALENICA, ΞΥΔΙΑΣ, MEDYSIL, ΕΥΔΑΠ (Περιστέρι), Διυλιστήρια Μάντρας - Ασπρόπυργου, ΩΜΕΓΑ, Αδραμήτογλου, Φειδάς, LINE, ΧΑΠΕΝΙΝΓΚ, MAD, Τσακίρης, Μανταρίνο, καθαρίστριες, Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, Ολυμπιακή, ΟΣΕ, Σκαραμαγκάς, ΕΚΟΛΙΝΑ, ΕΛΠΕ (διυλιστήρια), ΠΕΤΡΟΛΑ, ΔΕΗ Χαλκίδας, Αλιβερίου, Σκύρου, ΕΘΙΑΓΕ (Κεντρικό), Φαμάρ (Ανθούσα), Βιανέξ 1, Βιανέξ 2, Ζηκίδης, Φαρματέν, ELPEN, Τζενεφάρμ, LAVIPHARM, ΣΜΑ (Σχιστό), ΕΣΔΚΝΑ (Πειραιά), Multi Collection, Fert Col, Εμπορική.

Συσκέψεις
  • Σήμερα Τετάρτη, το παράρτημα Καλλιθέας του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, στα γραφεία του (Θησέως 156).
  • Επίσης σήμερα, το Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας, Γενική Συνέλευση (6.30 μ.μ., στα γραφεία του, Γ' Σεπτεμβρίου 48β, 2ος όροφος).
  • Μεθαύριο Πέμπτη, η Γραμματεία Χανίων του ΠΑΜΕ (7.30 μ.μ., αίθουσα Εργατικού Κέντρου Χανίων).
  • Μεθαύριο Πέμπτη, η Γραμματεία Λασιθίου του ΠΑΜΕ (Αγιος Νικόλαος, αίθουσα Εργατικού Κέντρου, 7 μ.μ.).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ