Τετάρτη 15 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΑΞΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Προχωράμε στον αγώνα με το ΠΑΜΕ

Εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα πραγματοποιούν καθημερινά οι ταξικές δυνάμεις

Κάλεσμα στους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στο δημόσιο, στα ΝΠΔΔ, στους ΟΤΑ, στη δημόσια Υγεία και Παιδεία, να πάρουν μαζικά μέρος στην πανεργατική πανδημοσιοϋπαλληλική 24ωρη απεργία στις 21 του Οκτώβρη, με το ΠΑΜΕ, ενάντια στην αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου που υλοποιείται από την κυβέρνηση, από την ΕΕ και από τις άλλες δυνάμεις του ευρωμονόδρομου, απευθύνει με ανακοίνωσή της η παράταξη της Ταξικής Δημοσιοϋπαλληλικής Συσπείρωσης (ΤΑΔΗΣΥ).

«Η Δημόσια Διοίκηση μέσα από πολλές και ποικίλες αναδιαρθρώσεις, διοικητικά, κατασταλτικά και οικονομικά, συμβάλλει πιο αποτελεσματικά στην εξυπηρέτηση των επιλογών του κεφαλαίου από τη μια, και, από την άλλη, γίνεται πιο εχθρική για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και για τις λαϊκές οικογένειες», σημειώνει η ΤΑΔΗΣΥ και κάνει ιδιαίτερη αναφορά στα χιλιάδες παιδιά της νηπιακής ηλικίας, που «ουσιαστικά εκδιώχθηκαν από τα δημόσια νηπιαγωγεία και έγιναν λεία στα κερδοσκοπικά νύχια των επιχειρηματιών στην ιδιωτική εκπαίδευση και πρόνοια». Αναφέρεται ακόμα στη νομιμοποίηση των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών (ΚΕΣ) και με το νόμο - πλαίσιο για τα ΑΕΙ, με τα οποία εμπορευματοποιείται παραπέρα και ιδιωτικοποιείται η τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ακόμα, σημειώνονται οι τεράστιες ελλείψεις στα σχολεία και οι συνέπειες που θα έχει για τα λαϊκά στρώματα η εφαρμογή του «Καποδίστρια 2».

«Συνένοχες για όλη αυτήν την κατάσταση είναι και οι ηγεσίες των παρατάξεων ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚ - ΑΠ(ΣΥΝ), γιατί συνέπραξαν άμεσα ή έμμεσα σ' όλες τις αντιλαϊκές αντεργατικές ανατροπές», τονίζει η ΤΑΔΗΣΥ και καλεί τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα: «Απέναντι σ' αυτήν την κατάσταση προέχει να αντιτάξουμε τον ενωτικό ταξικό δυναμικό αγώνα των εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Προχωράμε πιο γρήγορα. Κτίζουμε απεργιακές επιτροπές, επιτροπές αγώνα σ' όλους τους εργασιακούς χώρους. Αλλάζουμε τους συσχετισμούς δύναμης υπέρ των ταξικών δυνάμεων. Συμβάλλουμε στο δυνάμωμα και τον ταξικό προσανατολισμό των συνδικάτων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ