Τετάρτη 15 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
Επικίνδυνος παιδικός σταθμός

Η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου έκρινε το σταθμό ακατάλληλο, ωστόσο λειτουργεί κανονικά...

Ο παιδικός σταθμός - μπουντρούμι που σύμφωνα με αυτοψία είναι επικίνδυνος
Ο παιδικός σταθμός - μπουντρούμι που σύμφωνα με αυτοψία είναι επικίνδυνος
Σε ακατάλληλο χώρο στεγάζεται ο 3ος Παιδικός Σταθμός (σ.σ. του ΝΠΔΔ «Παιδική Μέριμνα Δήμου Ζωγράφου») στα Ιλίσια Ζωγράφου. Σύμφωνα με αυτοψία που έγινε τον περασμένο Ιούνη από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ζωγράφου, δεν τηρούνται στοιχειώδεις προδιαγραφές για τη στέγαση του παιδικού σταθμού, στην οδό Εκβατάνων 11. Στην αυτοψία αναφέρεται:

Παρόλο που απαιτείται από κάθε σημείο του ορόφου πρόσβαση προς δύο τουλάχιστον ανεξάρτητες μεταξύ τους εξόδους, ο παιδικός σταθμός «διαθέτει μόνο μία έξοδο». Ενώ απαγορεύεται οι χώροι του παιδικού σταθμού να επικοινωνούν διά μέσου του μαγειρείου, στο συγκεκριμένο κτίριο «η πρόσβαση στον αύλειο χώρο γίνεται μέσα από το μαγειρείο».

Στους παιδικούς σταθμούς πρέπει να υπάρχει ξεχωριστός χώρος WC για το προσωπικό και το κοινό, στον παιδικό σταθμό «το WC του προσωπικού είναι στον ίδιο χώρο με των παιδιών». Επίσης, ενώ τα κουφώματα πρέπει να έχουν τζάμια ασφαλείας ή οπλισμένα ή επενδεδυμένα με ειδική μεμβράνη και δεν πρέπει να έχουν ανοιγόμενα φύλλα μέχρι το ύψος του 1,50 μ., «τα κουφώματα του κτιρίου είναι ξύλινα φθαρμένα με απλά τζάμια».

Παρόλο που στους υπαίθριους χώρους πρέπει να αποφεύγονται τα σκαλιά και να κατασκευάζονται ράμπες, «η πρόσβαση στον αύλειο χώρο γίνεται από τη σκάλα, η οποία δεν τηρεί τις προδιαγραφές, ώστε να είναι ασφαλής». Τέλος, «στο διάδρομο εισόδου του κτιρίου υπάρχουν κελύφη των μετρητών της ΔΕΗ, τα οποία θέλουν αντικατάσταση, λόγω φθοράς και της ύπαρξης υγρασίας στο χώρο που βρίσκονται».

Η απάντηση της δημοτικής αρχής!

Παρ' όλα αυτά η δημοτική αρχή λειτουργεί κανονικά τον παιδικό σταθμό. Μια μόνο επίσκεψη στο σταθμό αποδεικνύει ότι μιλάμε για ένα «μπουντρούμι». H απάντηση που πήρε ο «Ρ» απ' τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Γεράσιμο Μαρκάτο, γι' αυτή την κατάσταση ήταν ότι ο σταθμός λειτουργεί για χρόνια... Ακόμα, υποστήριξε ότι ο δήμος προσπάθησε να βρει άλλο κτίριο, αλλά δεν τα κατάφερε! Πρόσθεσε ότι αυτή η κατάσταση υπάρχει σε πολλούς παιδικούς σταθμούς. Οσον αφορά στις εργασίες που πρέπει να γίνουν σε αυτό το κτίριο ο Γ. Μαρκάτος είπε ότι ο εργολάβος έχει ξεκινήσει εργασίες, οι οποίες θα ολοκληρωθούν σε ένα μήνα.

Ο «Ρ» μίλησε και με τον επικεφαλής και δημοτικό σύμβουλο της παράταξης «Δημοτική Πρωτοβουλία Ζωγράφου», Βασίλη Αλεξανδράτο, ο οποίος σημείωσε: «Πολλά χρόνια πριν έχουμε βάλει το θέμα ότι οι παιδικοί σταθμοί είναι απαράδεκτοι. Δυστυχώς, το θέμα δεν αφορά μόνο τον συγκεκριμένο σταθμό αλλά και κτίρια όπου στεγάζονται νηπιαγωγεία και δημοτικά. Για το σταθμό της οδού Εκβατάνων η μηχανικός έκρινε ότι δεν πληροί τις προϋποθέσεις. Επρεπε αυτόματα να σταματήσει να λειτουργεί. Εχουμε κάνει προτάσεις να μεταφερθεί σε κτίρια του δήμου. Η δημοτική αρχή, όμως, "προτιμά" να κατασκευάζει γκαράζ στις πλατείες παρά να λύσει το πρόβλημα του σταθμού»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ