Τετάρτη 15 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ
Κατηγορηματικά αντίθετο το ΚΚΕ

Περιοδεία και συνάντηση με το ΔΣ του Σωματείου είχε χτες αντιπροσωπεία του Κόμματος, με επικεφαλής τον Γ. Μαυρίκο, βουλευτή του ΚΚΕ

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τους Γιώργο Μαυρίκο, μέλος της ΚΕ και βουλευτή του Κόμματος και τον Γιώργο Ποντικό, μέλος του ΠΑΜΕ Χρηματοπιστωτικού, συναντήθηκαν χτες με το Σωματείο των εργαζομένων στην Αγροτική Ασφαλιστική και συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στην επιχείρηση.

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει αποφασίσει την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας και ήδη βρίσκεται στην τελική φάση διαπραγμάτευσης με γνωστή γαλλική πολυεθνική που δραστηριοποιείται στο χώρο της ιδιωτικής ασφάλισης. Ο κίνδυνος για τη δουλειά των 530 εργαζομένων στην Αγροτική Ασφαλιστική είναι άμεσος και ταυτόχρονα η ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης σίγουρα θα εντείνει τα προβλήματα κτηνοτρόφων και αγροτών που σχετίζονται με την Αγροτική Ασφαλιστική. Για τις αντιδράσεις των εργαζομένων στην ιδιωτικοποίηση ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ το ΔΣ του Σωματείου, με επικεφαλής τον πρόεδρο Γ. Σικαμιά.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ ανέπτυξε τις θέσεις του Κόμματος και υπογράμμισε την κατηγορηματική αντίθεση του Κόμματος στην ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης. Υπογράμμισε τη στήριξη στους αγώνες των εργαζομένων και καταδίκασε την πολιτική της ΕΕ που οδηγεί στην ασύδοτη δράση των καπιταλιστών και στη ληστρική εκμετάλλευση των λαϊκών μαζών. Η στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση, και μάλιστα εν μέσω της καπιταλιστικής κρίσης του χρηματοπιστωτικού τομέα, φανερώνει την πειθήνια ευθυγράμμισή της με τις κατευθύνσεις του Μάαστριχτ και τη Συνθήκη της Λισαβόνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ