Τετάρτη 15 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΙΛΟΣ «LANNET»
Οι εργαζόμενοι πληρώνουν τα σπασμένα

Η «Γενική Leasing ΑΕ» σφράγισε χτες τα γραφεία που νοίκιαζε στον Ομιλο, λόγω ανεξόφλητων οφειλών. Αμεση παρέμβαση από το ΠΑΜΕ

Από κινητοποίηση των εργαζομένων στη «Lannet» τον περασμένο Ιούλη
Από κινητοποίηση των εργαζομένων στη «Lannet» τον περασμένο Ιούλη
Στο σφράγισμα του κτιρίου που στεγάζονται τα γραφεία του Ομίλου «Lannet» (συμφερόντων Λαναρά) προχώρησε χτες η «Γενική Leasing ΑΕ», μη επιτρέποντας στους 200 και πλέον εργαζόμενους να πιάσουν δουλειά. Σύμφωνα με μαρτυρίες, η «Γενική» ισχυρίστηκε στους εργαζόμενους ότι ο Ομιλος οφείλει ενοίκια για τη χρήση του κτιρίου. Να σημειωθεί ότι η «Lannet» έχει ήδη ξεκινήσει τη μεταφορά της σε άλλο κτίριο στη Μεταμόρφωση.

Στο χώρο έσπευσαν συνδικαλιστές από το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Νομού Αττικής (ΣΕΤΗΠ) και το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, Χρ. Κατσώτης. Ο Γ. Λιόκαρης, μέλος του ΔΣ του ΣΕΤΗΠ και εργαζόμενος στην επιχείρηση, μιλώντας στους συναδέλφους του, επισήμανε ότι και η εξέλιξη αυτή είναι απόρροια των γενικότερων αντεργατικών επιλογών και σχεδιασμών. Ανέδειξε τις ευθύνες της εργοδοσίας και κάλεσε τους εργαζόμενους να μην απογοητευτούν, να συσπειρωθούν στα ταξικά συνδικάτα τους και να συνεχίσουν τον αγώνα τους για διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Σε αυτή την κατεύθυνση, εκπρόσωποι του ΣΕΤΗΠ, του ΠΑΜΕ και εργαζόμενοι πήγαν στο υπουργείο Απασχόλησης απαιτώντας από την υφυπουργό Σ. Καλαντζάκου να παρέμβει άμεσα.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν λίγες μέρες οι εργαζόμενοι της «Lannet» είχαν πραγματοποιήσει, με απόφαση του ΣΕΤΗΠ, 48ωρη απεργία, απαιτώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους και να μη χαθεί καμία θέση εργασίας. Και όλα αυτά τη στιγμή που η κυβέρνηση κατέθεσε τροπολογία από την οποία αναμένεται να επωφεληθεί ο Λαναράς παίρνοντας δάνειο ύψους 35 εκατομμυρίων ευρώ με εγγύηση του Δημοσίου και μάλιστα για το 100% του εκταμιευόμενου ποσού.

Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΗΠ

Οι παραπάνω εξελίξεις και όλα όσα συμβαίνουν στον κλάδο αναδεικνύουν την αναγκαιότητα οι εργαζόμενοι να συσπειρωθούν στο συνδικάτο τους, το ΣΕΤΗΠ, στην κατεύθυνση οργάνωσης και κλιμάκωσης του αγώνα τους. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιείται και η γενική συνέλευση του ΣΕΤΗΠ, το Σάββατο 18 Οκτώβρη, στις 11 το πρωί (Εργατικό Κέντρο Αθήνας, Γ΄ Σεπτεμβρίου 48β και Μάρνη) για το σχέδιο, βάσει του οποίου θα διεκδικηθεί η πρώτη κλαδική ΣΣΕ για το νέο έτος και για τα ΒΑΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ