Τετάρτη 15 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Με μεγάλη πλειοψηφία, 309 κατά έναντι 118 υπέρ, η Βουλή των Λόρδων καταψήφισε το νομοσχέδιο της βρετανικής κυβέρνησης για την επέκταση του ανώτατου ορίου της προφυλάκισης των υπόπτων για τρομοκρατία από 28 σε 42 ημέρες. «Τούτη η προσπάθεια να φανούμε άτεγκτοι απέναντι στην τρομοκρατία, φρονώ ότι αποτελεί μία κακόβουλη παρωδία, η οποία δεν αρμόζει σε μία δημοκρατική διαδικασία», τόνισε χαρακτηριστικά ο Λόρδος Τζέφρι Ντίαρ, πρώην επικεφαλής της Αστυνομίας, προσθέτοντας ότι έως σήμερα δεν έχουν υπάρξει επαρκείς αποδείξεις πως το διάστημα των 28 ημερών της προφυλάκισης έχει αποδειχτεί ανεπαρκές, ενώ παραβιάζει το Σύνταγμα.

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ.-- Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε την Καλιφόρνια ο κυβερνήτης Αρνολντ Σβαρτσενέκερ, καθώς οι εκτεταμένες πυρκαγιές στο Λος Αντζελες δεν έχουν τεθεί υπό έλεγχο και μέχρι στιγμής ο απολογισμός τους είναι δύο νεκροί και χιλιάδες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους.

ΜΠΟΓΚΟΤΑ.-- «Οι συνθήκες δεν είναι αυτές που θα επέτρεπαν τον τερματισμό της απεργίας» δηλώνει το Συνδικάτο των δικαστικών υπαλλήλων που συνεχίζει για πάνω από 40 ημέρες την απεργία, καθώς η κυβέρνηση εξακολουθεί να αρνείται να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα δικαστών και υπαλλήλων για αυξήσεις μισθών και καλύτερες συνθήκες δουλειάς.

ΟΤΑΒΑ.-- Στις κάλπες προσήλθαν χτες οι Καναδοί, για τρίτη φορά μέσα σε τέσσερα χρόνια, με τη διεθνή οικονομική κρίση στο επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων. Το Συντηρητικό Κόμμα του πρωθυπουργού Στέφεν Χάρπερ αναμένεται να κερδίσει τις εκλογές, αν και θεωρείται δύσκολο να λάβει κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

ΚΙΤΟ.-- Με 63,93 υπέρ και 28,10 κατά, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν χτες, εγκρίθηκε από το λαό του Εκουαδόρ το νέο Σύνταγμα της χώρας. Ετσι η «νομοθετική επιτροπή» ή «μικρό Κογκρέσο» θα επαναλάβει τις συνεδριάσεις της, που αποτελούν μεταβατικό στάδιο, μέχρι τη διενέργεια κοινοβουλευτικών εκλογών βάσει του νέου Συντάγματος, το Γενάρη του 2009.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ