Τετάρτη 15 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗ
Πανευρωπαϊκή συνάντηση για τους 5 Κουβανούς

ΤΕΡΝΙ.--

Ευρωπαϊκή Διάσκεψη Αλληλεγγύης με την Κούβα πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Τέρνη της Ιταλίας, στην οποία συμμετείχαν 100 εκπρόσωποι οργανώσεων αλληλεγγύης από 28 ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσά τους και του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας και Αλληλεγγύης, τον οποίο εκπροσώπησε η Δέσποινα Μάρκου.

Μιλώντας στη Διάσκεψη ο πρόεδρος του Κουβανικού Ινστιτούτου Φιλίας των Λαών (ICAP), Χόρχε Μαρτί, ευχαρίστησε τους φίλους της Κούβας για την αλληλεγγύη τους προς την Επανάσταση και υπογράμμισε τις προσπάθειες που κάνει ο κουβανικός λαός να αντιμετωπίσει τις καταστροφικές συνέπειες των κυκλώνων «Γκούσταβ» και «Αϊκ» που έπληξαν πρόσφατα τη χώρα, ευχαριστώντας παράλληλα την ανθρωπιστική βοήθεια που έχει αποσταλεί στη χώρα. Υπογράμμισε επίσης την «αλαζονική και οπορτουνιστική στάση της κυβέρνησης των ΗΠΑ για τη γελοία και με όρους προσφορά για βοήθεια προς την Κούβα», ενώ τόνισε πως φέτος, για άλλη 17η φορά, αναμένεται να υπερψηφιστεί το σχέδιο απόφασης της Κούβας για τη λήξη του οικονομικού, εμπορικού και χρηματοπιστωτικού αποκλεισμού των ΗΠΑ ενάντια στην Κούβα, κατά τη διάρκεια των εργασιών της ΓΣ του ΟΗΕ.

Στη Διάσκεψη συμμετείχαν επίσης η Αντριάνα Πέρες και η Ολγα Σαλανουέβα, σύζυγοι του Χεράρδο Ερνάντες και Ρενέ Γκονζάλες, δύο εκ των πέντε Κουβανών πατριωτών που βρίσκονται άδικα φυλακισμένοι στις ΗΠΑ επειδή συνέλεξαν πληροφορίες για εγκληματικές οργανώσεις που λειτουργούν ανενόχλητα στις ΗΠΑ. Ο Χόρχε Μαρτί επανέλαβε την έκκληση για άμεση απελευθέρωσή τους, υπενθυμίζοντας ότι ζητούν την αποφυλάκισή τους 118 Επιτροπές σε 31 ευρωπαϊκές χώρες. Η Διάσκεψη ενέκρινε και Ειδική Διακήρυξη, που ζητά την αποφυλάκιση των «5» και καταδικάζει τις ΗΠΑ που προστατεύουν εγκληματίες, όπως είναι ο Λουίς Ποσάδα Καρίλες και ο Ορλάνδο Μπος, η οποία ήδη αποστάλθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στα πολιτικά και διοικητικά Σώματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στα εθνικά κοινοβούλια και κυβερνήσεις των χωρών των εκπροσώπων που συμμετείχαν στη Διάσκεψη Αλληλεγγύης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ