Κυριακή 19 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΙΣΤΟΡΙΑ
«Οδηγός» για τους αγώνες που έρχονται

«Η 90χρονη ζωή του ΚΚΕ διδάσκει ότι και σήμερα και αύριο πάντα θα χρειάζεται να καταβάλλονται προσωπικές και συλλογικές θυσίες. Ο δρόμος δεν είναι ποτέ περίπατος, ανεξάρτητα των απαιτήσεων που μπορεί να τροποποιούνται από φάση σε φάση. Αποτελεί σύγχρονη ηρωική πράξη ότι την περίοδο των ανατροπών σε παγκόσμιο επίπεδο, σε περίοδο υποχώρησης του κινήματος, το ΚΚΕ δεν επιβιβάστηκε στις σωσίβιες λέμβους του καπιταλισμού, του ανανεωτισμού, του ρεαλισμού, που μας έριχνε απλόχερα το σύστημα», υπογράμμισε ο Γ. Νάνος.

Και συνέχισε: «Το κίνητρο που μετέτρεψε απλούς ανθρώπους σε ήρωες τύπου Προμηθέα δεν είναι απλά και μόνο η έγνοια για το λαό, η πίστη σε ηθικές αξίες και ιδανικά. Τέτοια χαρίσματα υπάρχουν και σε άλλους ανθρώπους, αγωνιστές, προοδευτικούς και ριζοσπάστες. Αυτό που κάνει διαφορετικό και ξεχωριστό το ΚΚΕ είναι η ιδεολογία, η κοσμοθεωρία του, η συνείδηση ότι η πάλη κατά της αδικίας και του πολέμου είναι πάλη για να αλλάξει ο κόσμος, να ηττηθεί ο καπιταλισμός, να νικήσει ο σοσιαλισμός. Το ξεχωριστό είναι η δυνατότητα του ΚΚΕ να συνδέει σωστά σε κάθε φάση του αγώνα το άμεσο, το όραμα, το σοσιαλισμό.

Μαζικό φαινόμενο τέτοιας αυταπάρνησης για τα λαϊκά προβλήματα, για την αλλαγή της κοινωνίας, δεν μπορεί να υπάρξει δίχως πρωτοπόρα επιστημονική, επαναστατική θεωρία.

Η ηρωική δράση και συμβολή του ΚΚΕ διδάσκει ότι για την οργανωμένη, συνειδητή λαϊκή πάλη τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Υπάρχει λύση. Είναι ο δρόμος του Αντιιμπεριαλιστικού Αντιμονοπωλιακού Δημοκρατικού Μετώπου, της συγκέντρωσης δυνάμεων για τη διεκδίκηση της λαϊκής εξουσίας και οικονομίας. Για να γίνουν τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής λαϊκή περιουσία, όρος απαραίτητος για τον σχεδιασμένο προγραμματισμό, με στόχο την ευημερία του λαού. Ο συσχετισμός δύναμης μπορεί να αλλάξει. Να αρχίσει τώρα και να εκφραστεί παντού. Στην καθημερινή πάλη, στα συνδικάτα, στα σχολεία, στα ΤΕΙ και ΑΕΙ, στις Ευρωεκλογές, στις εθνικές εκλογές. Με την ενίσχυση του ΠΑΜΕ και την οικοδόμηση παντού γερών οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, πριν απ' όλα στους τόπους δουλειάς. Με αποδυνάμωση των κομμάτων του κεφαλαίου της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Με σταθερό μέτωπο απέναντι στον οπορτουνισμό και τον κύριο εκφραστή του τον ΣΥΝ - ΣΥΡΙΖΑ, με μέτωπο στο λαϊκισμό και εθνικισμό του ΛΑ.Ο.Σ.

Υποδεχόμαστε το 18ο Συνέδριο του Κόμματός μας, με αίσθημα ευθύνης, για να συμβάλουμε ώστε να γίνουμε ικανότεροι, να ανταποκριθούμε και να αντιστοιχίσουμε τη δράση μας με τις απαιτήσεις σήμερα, με τους υψηλούς στόχους που έθεσε το ΚΚΕ από την ημέρα της ίδρυσής του. Είναι η καλύτερη τιμή στην 90χρονη ζωή του Κόμματος, στη 40χρονη ζωή της ΚΝΕ. Είναι η καλύτερη τιμή στους χιλιάδες ήρωές μας. ΖΗΤΩ ΤΑ 90 ΗΡΩΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ».


Επιμέλεια:
Νατάσα ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ