Πέμπτη 16 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«LANNET»
Στον αέρα οι εργαζόμενοι

Στο πλευρό τους βρέθηκε χτες ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ

Αβέβαιο παραμένει το εργασιακό μέλλον των περίπου 240 εργαζομένων στον Ομιλο Lannet, ύστερα από το προχτεσινό σφράγισμα του κτιρίου, όπου στεγάζονται τα γραφεία του Ομίλου, από τη «Γενική Leasing ΑΕ». Μέχρι και χτες, οι εργαζόμενοι δεν είχαν καμιά ειδοποίηση από τη διοίκηση του Ομίλου. Η μόνη εξέλιξη που υπήρξε είναι ότι επιτράπηκε η είσοδος στο κτίριο προκειμένου να συνεχιστεί η μετακόμιση που έχει ήδη ξεκινήσει ο Ομιλος σε άλλο κτίριο στη Μεταμόρφωση. Στο πλάι των εργαζομένων βρέθηκαν και πάλι δυνάμεις του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής και του ΠΑΜΕ.

Στο χώρο βρέθηκε χτες ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ. Συζήτησε με τους εργαζόμενους για την ανάγκη οργάνωσης και συνέχισης του αγώνα τους, για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους. Σε δήλωσή του, σημείωσε: «Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων. Αγωνιζόμαστε, παρεμβαίνουμε - μέσα και έξω από τη Βουλή - για να μη χάσουν τη δουλειά τους. Την ίδια στιγμή, βλέπουμε ότι οι ηγέτες των καπιταλιστικών χωρών δίνουν τρισεκατομμύρια ευρώ και δολάρια, για να στηρίξουν το χρηματοπιστωτικό σύστημα, για να στηρίξουν το καπιταλιστικό σύστημα.

Ολοι οι εργαζόμενοι - και στην περίπτωση της "Lannet" - πρέπει να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα. Να δουν ότι υπάρχει και άλλος δρόμος ανάπτυξης, ότι υπάρχει ο δρόμος του αγώνα για τη λύση των δικών τους προβλημάτων. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τα αιτήματά τους, να συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα τους και να καταδικάζουμε τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για τη συνεχόμενη επιδότηση του Λαναρά με πολλές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, χωρίς να εξασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας. Η εξασφάλιση των θέσεων εργασίας είναι "εκ των ων ουκ άνευ" για το ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ