Πέμπτη 16 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Επιχείρηση φίμωσης των υπαλλήλων

Φίμωτρο στους δημόσιους υπαλλήλους επιχειρεί να βάλει η κυβέρνηση επιχειρώντας με το νόμο της σιωπής να συγκαλύψει την αντιλαϊκή της πολιτική. Μάλιστα, ξεκίνησε την επιχείρηση αυτή απ' τους ευαίσθητους χώρους της υγείας και της ασφάλισης όπου οι επιπτώσεις της αντικοινωνικής πολιτικής παίρνουν εκρηκτικές διαστάσεις.

Μετά την κλήση σε απολογία γιατρού στο Κέντρο Υγείας Μοιρών για δηλώσεις της σε τοπική εφημερίδα για τα προβλήματα του Κέντρου, τη σκυτάλη πήρε η διοίκηση του ΙΚΑ. Σε έγγραφό της (1.10.2008) αναφέρει: «Οι υπάλληλοι του Ιδρύματος πριν προβούν σε δηλώσεις στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ή δημοσιεύσεις στον Τύπο για υπηρεσιακά θέματα θα πρέπει απαραίτητα να ενημερώνουν προηγουμένως το Τμήμα Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της Διοίκησης. Με την έννοια της ομοιόμορφης αντιμετώπισης θεμάτων για τα οποία η Διοίκηση έχει - μέσω αρμοδίων Διευθύνσεών της - εκδώσει σχετικές εγκυκλίους και γενικά έγγραφα, είναι απαραίτητο η όποια άποψη και θέση των υπαλλήλων μας να είναι σύμφωνη με τις ισχύουσες κατά περίπτωση διατάξεις και όχι αντικείμενο προσωπικών εκτιμήσεων».

Ούτε λίγο ούτε πολύ, η διοίκηση του ΙΚΑ, εκτός από το φίμωτρο, ζητά απ' τους εργαζόμενους - στο όνομα της ομοιόμορφης αντιμετώπισης θεμάτων» - να γίνουν και υποστηρικτές της αντιλαϊκής πολιτικής και να λειτουργήσουν ως... Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων για την επικοινωνιακή άμβλυνση της πολιτικής που βασανίζει τους ασφαλισμένους. Μόνο που μια τέτοια πολιτική δε φτιασιδώνεται. Ανατρέπεται! Και το δικαίωμα των εργαζομένων να έχουν γνώμη και να τη λένε δημόσια δε θα το καταργήσει το φόβητρο των αντιλαϊκών υπηρετών όπου και αν βρίσκονται. Και μετά σου λένε δημοκρατία... Δημοκρατία του τάφου στους εργασιακούς χώρους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ