Πέμπτη 16 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Ολα καλά και ωραία στον τουρισμό!

Τα χρόνια προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στον κλάδο, ανέδειξε στη Βουλή το ΚΚΕ

Μια ωραιοποιημένη κατάσταση του τουρισμού και χωρίς αναφορές στα ουσιαστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του κλάδου, παρουσίασε χτες στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή της Βουλής ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, Α. Σπηλιωτόπουλος.

Ισχυρίστηκε ότι φέτος ο ελληνικός τουρισμός ήταν ο μόνος στη ζώνη του Ευρώ που «άντεξε» σε μια δύσκολη συγκυρία λόγω της οικονομικής κρίσης, της τιμής του πετρελαίου και του ακριβού ευρώ. Το τουριστικό συνάλλαγμα, είπε, στο πρώτο εξάμηνο αυξήθηκε κατά 8,5% ενώ αύξηση σημείωσε και η κρουαζιέρα κατά 10%. Αναγνώρισε ότι υπήρξε κάμψη στην πληρότητα των ξενοδοχείων σε ορισμένες περιοχές, όπως η Κέρκυρα, που οφείλεται κυρίως στην υποχώρηση των αφίξεων των Αγγλων και ανέφερε ότι τα έσοδα από τον εσωτερικό τουρισμό αυξήθηκαν κατά 6%.

Σε παρέμβασή του ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλος τόνισε ότι η λογική της μονοκαλλιέργειας του τουρισμού έχει αποτύχει, αφού σε αρκετές περιοχές έχουν εγκαταλειφθεί σημαντικές παραδοσιακές καλλιέργειες, ενώ ο κορεσμός που έχει επέλθει σε κάποιες άλλες έχει δημιουργήσει αδιέξοδα, αφού οι υπάρχουσες υποδομές δεν μπορούν να ανταποκριθούν.

Η σημερινή κυβέρνηση, είπε, όπως και οι προηγούμενες ευνοούν τη συγκέντρωση του τουριστικού κλάδου σε λίγα χέρια ενώ παραχωρεί δημόσια περιουσία («Ξενία», λιμάνια, ακτές) στο μεγάλο κεφάλαιο το οποίο δημιουργεί πανάκριβες για το λαό τουριστικές υπηρεσίες. Επίσης, κατήγγειλε, πως μέσω του χωροταξικού προωθεί την κερδοσκοπία όπως για παράδειγμα στην Ελαφόνησο, όπου αποχαρακτηρίστηκαν δασικές εκτάσεις ή τα Λουτρά Κυλλήνης που εκποιήθηκαν επί ΠΑΣΟΚ και δεν μπορούν πλέον να τα χρησιμοποιούν οι συνταξιούχοι.

Τέλος, τόνισε ότι ο υπουργός απέφυγε να κάνει την παραμικρή αναφορά στους εργαζόμενους στον κλάδο του τουρισμού, οι οποίοι είναι αντιμέτωποι με σοβαρότατα προβλήματα. Πρόκειται, είπε, για έναν κλάδο που αποτελεί πειραματικό εργαστήρι για το χτύπημα κάθε έννοιας εργασιακών δικαιωμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ